Hakkari'de PKK ile çıkan çatışmada iki asker şehit oldu

Diyarbakır ve Hakkari'de şehit edilen polis ve askerlere ilişkin mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadeleye devam edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Uğur Bora ve Piyade Er Mehmet Günay'ın şehit olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Hakkari'de şehit olan Bora'nın Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de ve Diyarbakır'da şehit edilen asker ve polisler için Twitter hesabından taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan, şunları yazdı:

"Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurumuz Atakan Arslan ile Hakkâri’de çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Uğur Bora ve Piyade Er Mehmet Günay’a Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelemiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun"

 

Yaklaşık 6 ay önce Çukurca'da yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Uğur Bora'nın baba evinde bir süre istirahat ettikten sonra görevine döndüğü öğrenildi.

Uğur Bora'nın evli ve 2 yaşında kızı olduğu belirtildi. 

Bugün Diyarbakır'da "dur" ihtarına uymayan bir kişi tarafından saldırıya uğrayan polis memuru Atakan Arslan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU