Rize ve Diyarbakır'da kadın cinayeti

Rukiye Çerman eşi tarafından bıçaklanarak, Nurcan Polat ise kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla katledildi. Türkiye'de, 2020 başından bu yana en az 85 kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu

Görsel: Pixabay

Türkiye'nin aşılamayan sorunu kadına yönelik şiddet, can almaya devam ediyor. Dün, Rize ve Diyarbakır'da iki kadın öldürüldü.

Eşi bıçakladı

İlk olay, Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşandı. Hasat ettikleri çaydan elde edilen gelirin harcanması nedeniyle eşiyle tartışan Rukiye Çerman, Hasan Çerman tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. 

AW029100_01.jpg
Hasan Çerman, eşi Rukiye Çerman'ı bıçaklayarak öldürdü / Fotoğraf: İHA


Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, yaralı kadını hastaneye kaldırdı. 50 yaşında iki çocuk annesi Rukiye Çerman, hastanede hayatını kaybetti.

Kimliği belirsiz kişi ateş açtı

İkinci olay ise Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde meydana geldi. Nurcan Polat adlı kadının, 3 gün önce taşındığı eve gece yarısı kimliği belirsiz bir kişi girdi. Nurcan Polat'la tartışmaya başlayan kişi, tabancasıyla ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği Nurcan Polat, komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

AW028907_02.jpg
Nurcan Polat'ın öldürülmesinin ardından polis olayla ilgili inceleme başlattı / Fotoğraf: İHA


Ağır yaralı olan Polat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

6 ayda en az 85 kadın öldürüldü

Neredeyse her gün kadına şiddet ve kadın cinayeti vakasına rastlanan Türkiye'de, 2020 başından bu yana en az 85 kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU