Vergi kaçırdığı iddia edilen Diego Costa, hapis cezasıyla yargılanacak

Atletico Madrid’de forma giyen Diego Costa, 2014 yılında Chelsea’ye transferinde bazı evraklarla ilgili bilgi vermediği ve 1 milyon euronun üzerinde eksik gelir beyanında bulunduğu iddiasıyla 6 ay hapis cezasıyla yargılanacak

Diego Costa / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Diego Costa, ülkesinde vergi kaçırmakla suçlanıyor. 

Mahkeme, Costa'nın 2014 yılında Chelsea'ye transferi sırasında 1 milyon eurodan fazla eksik gelir beyanında bulunduğunu iddia etti. Ayrıca Costa'nın imaj haklarından kazandığı paranın 1 milyon euroluk kısmını da yasa dışı yollarla akladığı ileri sürüldü. 

4 Haziran'da yapılacak duruşmada Costa için 6 ay hapis ve 500 bin euro para cezası istenmesine rağmen İspanya'daki yasalar gereği Messi ve Ronaldo gibi Costa'nın da cezası paraya çevrilebilir. 

İspanya yasalarına göre şiddet içermeyen ve 2 yılın altındaki cezalar, paraya çevrilebiliyor.

31 yaşındaki futbolcu, suçlu bulunması durumunda mahkemenin talep ettiği parayı ödeyerek serbest kalacak. Bu rakam ise 500 bin euro ve 36 bin 500 euro olacak.

Diego Costa, 2007'de 1 buçuk milyon euro bedelle Sporting Braga'dan Atletico Madrid'e transfer olmuş ve uzun süre farklı takımlara kiralık olarak gönderilmişti.

2014-15 sezonu başında 38 milyon euro bedelle Premier Lig ekiplerinden Chelsea'ye transfer olan Costa, burada geçirdiği üç buçuk sezonun ardından 2018-19 sezonu ara transfer döneminde 66 milyon euro ödenerek Atletico'ya geri dönmüştü.

Messi ve Ronaldo da yargılanmıştı

İspanya'da bu zamana kadar vergi kaçırdıkları gerekçesiyle hakkında dava açılan futbolculardan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao, Angel Di Maria, Javier Mascherano, Marcelo, Neymar, Fabio Coentrao, James Rodriguez, Luka Modric ve Alexis Sanchez, para cezaları almıştı.

Messi 21 ay, Ronaldo ise 23 ay hapis cezası almış ancak iki yıldız da para cezasıyla serbest kalmıştı. 

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU