Erdoğan: Muhalefetin bizi topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi gördük

Sancaktepe Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, "ABD, Rusya bu işi çözemedi. Hepsi sıkıntıda, bizden destek istediler. Salgın döneminden sonra GSS sistemimiz uluslararası arenada daha büyük ilgi görecek" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe ve Yeşilköy'deki her iki hastaneyi de yüklenen Rönesas firmasının bu hastanelerin birinden bedel almadığını söyledi.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Dünyada sağlık sisteminin çöktüğü dönemde, Türkiye yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık" diye konuştu.

Hastanenin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, koronavirüs salgını tehlikesinin henüz sona ermediği uyarısında bulunarak, "Bir süre daha tedbirleri uygulamaya devam etmek zorundayız" dedi.

ABD ve Rusya'nın koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele edemediğini ifade eden Erdoğan, "ABD ve Rusya bu işi çözemedi. Hepsi sıkıntıda, bizden destek istediler, biz de her yere gönderdik" ifadelerini kullandı.

"Muhalefetin topa tuttuğu şehir hastanelerinin önemini gördük"

Türkiye'deki Genel Sağlık Sigortası sisteminin diğer ülkelerde olmadığını hatırlatan Erdoğan, "Salgın döneminden sonra GSS sistemimiz uluslararası arenada daha büyük ilgi görecek" sözlerini kullandı.

Erdoğan, "Muhalefetin bizi topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi gördük" dedi.

erdoğan-havadan-AA.jpg
Erdoğan, açılış öncesi hastaneyi havadan inceledi / Fotoğraf: AA

 

Cumhurbaşkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Geçtiğimiz yıl 750 bine yaklaşan yabancı hasta sayısının katlanarak artmasını bekliyoruz. Şayet salgın acil bir ihtiyaç göstermiş olsaydı bu süreyi kısaltabilirdik"

"Bir asır önce 'hafta adam' yaftası atılan millet bugün gıptayla takip ediliyor"

"Ülkemizin yaşadığı darbelerdeki savrulmalarının ve içe dönük mücadelesinin sürmesini isteyenler, darbelerden vesayete, terör örgütlerinden kifayetsiz siyasetçilere kadar malzeme bulmakta zorlanmamıştır" diyen Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreçte milli iradeden aldığı güçler bu kısır döngüyü kırmak için mücadele verenlerden bazıları darağacına göndeirlmiş, bazıları da aynı akıbetle tehdit edilmiştir.

Abdulhamid-i Sani, Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi isimlerin milletimizin gönlünde taht kurmasını ardında bu gerçek vardır.

Şimdilik acil bir ihtiyacımız yok. 1 asır önce hasta adam yaftasıyla tarihe gömülmek isteyen bir milletin bugün gıptayla takip edilmesi bu gerçeğin en yalın ifadesidir"

 

Koca: Tehlike henüz bitmiş değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Kovid-19) tehlikesinin henüz geçmediğini, bir süre daha tedbirlere devam etmek zorunda olduklarını ifade etti.

Bakan Koca, hastanenin açılışı öncesi bir konuşma yaptı.

"Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi" diyen Koca, bu hastanelerin sadece afet ve salgın durumlarında değil, kalıcı olarak inşa edildiğini belirtti.

Bakan Koca şöyle devam etti:

"Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı"

erdoğan hastane aa 2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Erdoğan incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, Fahrettin Koca ile beraber hastaneyi gezdi.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Söz verdiğimiz gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamladığımız Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanemizi bugün hizmete alıyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

Paylaşımda hastanenin yapımına ilişkin video ile hastaneyle ilgili bilgiler de yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU