Polonya'da maçlar 19 Haziran'dan itibaren seyircili oynanacak

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında ertelenen ve bugün başlayacak Polonya Ligi'ndeki maçlar, 19 Haziran'dan itibaren seyircili olarak oynanacak

Koronavirüs salgını nedeniyle Polonya Ekstraklasa'da en son 9 Mart'ta maç oynanmıştı / Fotoğraf: Reuters

Polonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla mart ayında ertelenen futbol liglerindeki maçlar bugün oynanacak iki müsabakyla yeniden başlayacak. Polonya hükümeti, karşılaşmalara 19 Haziran'dan itibaren stat kapasitelerinin yüzde 25'i oranında seyirci alınmasına yeşil ışık yaktı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, düzenlenen basın toplantısında futbola dönmeyi başaracak adımları attıkları için mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Futbol maçlarının yeniden başlaması, bizim için yeni normale dönüş anlamına geliyor. Seyircilerin statlara dönüş tarihi olarak 19 Haziran'ı belirledik. Bu tarihten itibaren statlara kapasitelerinin yüzde 25'i oranında seyirci girebilecek.

Toplantıda konuşan Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek ise kararın 1, 2 ve 3. lig maçlarında geçerli olacağını aktararak, statlara sadece ev sahibi takım taraftarlarının alınacağını ve biletlerin internet üzerinden satılacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında askıya alınan ligler, bugün oynanacak Slask-Rakow ve Pogon-Zaglebie maçlarıyla yeniden başlayacak. 

En son maçın 9 Mart'ta oynandığı Polonya Birinci Futbol Ligi'nde (Ekstraklasa) geride kalan 26 haftada 51 puanı bulunan Legia Varşova zirvede yer alırken, 43 puanlı Piast ikinci sırada bulunuyor.

Polonya'da son verilere göre 22 bin 964 Kovid-19 vakası görülürken bin 43 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU