Köprüde ateş açan saldırganı kamyonuyla ezerek durduran ABD'li asker: Kim olsa aynısını yapardı

ABD'nin Kansas eyaletindeki köprüde çevreye ateş açan saldırganı yaralayarak durduran asker "Kendimi kahraman gibi hissetmiyorum, kim olsa aynısını yapardı" dedi

Polis 27 Mayıs'ta Kansas'taki köprüdeki saldırıda saldırganın belirli bir hedef gözetmeden rastgele ateş açtığını açıkladı (AP)

ABD'nin Kansas eyaletinde yoldan geçen araçlara rastgele ateş eden saldırganın üzerine kamyonunu sürerek etkisiz hale getiren ABD'li asker basına konuştu.

27 Mayıs'ta Kansas ile Missouri eyaleti arasındaki işlek bir köprüde tüfek ve tabancası olan silahlı bir saldırgan aracını durdurmuş ve çevredekilere ateş etmeye başlamıştı.

Saldırırda bir sürücü yaralanmıştı.

Kullandığı kamyonu saldırganın üzerine sürerek onu yaralayan 34 yaşındaki Başçavuş David Royer "Kendimi özellikle bir kahraman gibi hissetmiyorum. İnsanların çoğu benim yerimde olsalar aynısını yapardı diye düşünüyorum. Yapabileceğim başka bir şey yoktu. İnsanların hayatlarının tehlikede olduğunu biliyordum" dedi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Royer o anda köprüdeki trafik nedeniyle durduklarını, nişanlısıyla telefonda konuşurken tam önünde bir kişinin tüfeğini çıkarıp ateş etmeye başladığını gördüğünü söyledi.

Nişanlısına telefonu kapatıp 911'i aramasını söylediğini aktaran Royer, "Durumu çok hızlı değerlendirdim, etrafa bakındım ve o anda yapabileceğimi düşündüğüm tek eylemi gerçekleştirdim. Kamyonu olabildiğince hızlandırarak ateş eden saldırganın üzerine sürdüm ve onu kamyonun altında sıkıştırdım" dedi.

Silah seslerini duyduğu an ordudaki 15 yıllık askeri polis eğitimi ve adrenalinle harekete geçtiğini anlatan Royer "Olayın ardından epey sakindim. Eve döndüğümde her şeyin normal olmasını istedim. Çocuklarıma sarılıp çimleri biçtim. Akşam yemeği yediğim ailemle vakit geçirdim" dedi.

"Sayısız can kurtuldu"

Leavenworth Eminyet Müdürü Patrick Kitchens saldırda yaralanan diğer sürücünün de Royers'in de bağlı olduğu Fort Leavenworth askeri üssünde görev yapan bir asker olduğunu açıkladı.

Hem saldırgan hem de diğer askerin sağlık durumunun ciddi ancak stabil olduğunu belirten Kitchens "Çok ama çok tehlikeli bir durumdu. Şansımıza hızla bitti. Araya girip müdahale eden kişi sayesinde sayısız can kurtuldu" dedi.
 

200528154457-01-fort-leavenworth-shooting-exlarge-169.jpg
Başçavuş David Royer (CNN)


Saldırıda köprüdeki iki araca kurşun isabet ettiği ancak yolculardan yaralanan olmadığını söyleyen Kitchens, saldırganın saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin henüz bilinmediğini söyledi.

Polis saldırgana yöneltilecek suçlamalar hakkında açıklama yapmazken konuyla ilgili soruşturma sürüyor

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU