Premier Lig 17 Haziran'da başlıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 3 Nisan'da askıya alınan Premier Lig'in 17 Haziran'da başlatılacağı açıklandı

29 haftanın geride kaldığı Premier Lig'de Liverpool, 82 puanla zirvede yer alıyor / Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle önce ertelenen, 3 Nisan'da da süresiz askıya alınan Premier Lig'in yeniden başlangıç için anlaştığı ve 17 Haziran'da başlama kararı aldıkkları bildirildi.

17 Haziran'da başlatılması planlanan Premier Lig'de daha önce oynanması gereken ancak salgın nedeniyle ertelenen Aston Villa-Sheffield United ve Manchester City-Arsenal maçları ile başlayacağı belirtildi.

Ligin diğer maçlarına aynı haftanın sonunda devam edileceği bilgisi paylaşıldı.

Birleşik Krallık, Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Oliver Dowden, iki hafta önce yaptığı açıklamada hükümetin futbol müsabakalarının haziran ayında tekrar başlaması için yeşil ışık yaktığını söylemişti. 

Futbol Federasyonu (FA) ile yaptığı görüşmelerin ardından açıklamada bulunan Dowden, şöyle konuşmuştu: 

Hükümetimiz, futbol müsabakalarının haziran ayında tekrar başlayabilmesi için kapıları açtı. Liglerin başlamasıyla alakalı planları detaylandırmak ve belirlemek artık futbol yöneticilerinin görevi. Hükümet ile sağlık uzmanlarımız alınabilecek herhangi bir son karar için destek ve önerilerini sunmaya devam edecek

Ülkede Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'nın koronavirüse yakalanmasının ardından 13 Mart'ta ligler ertelenmiş, 3 Nisan'da ise süresiz askıya alınmıştı.

20 takımın mücadele ettiği ve 29 haftanın geride kaldığı Premier Lig'de Liverpool, 82 puanla zirvede yer alıyor. En yakın takipçisi ise 57 puan toplayan ve bir maç eksiği bulunan son şampiyon Manchester City. 

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün takımı Leicester City ise 53 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Birleşik Krallık'ta son verilere göre 267 bin 240 Kovid-19 vakası görülürken, 37 bin 460 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU