Polisin karıştığı kazada soru işaretleri: Kazazedeler komadan uyanınca olayın seyri değişti

Gaziantep’te bir polis memurunun da karıştığı ve tutanaklara yaralamalı trafik kazası olarak geçirilen olay, günlerce komada kalan kurbanların komadan uyanmasıyla farklı yöne evrildi, kazaya karışan üçüncü aracın sürücüsü ifadesini değiştirdi

Kolaj: Independent Türkçe

Gaziantep’te 11 Mayıs 2020’de akşam saatlerinde bir polis memurunun da karıştığı ve tutanaklara yaralamalı trafik kazası olarak geçirilen bir olay meydana geldi.

Kazada yaralanan ve günlerce komada kalan kazazedelerin komadan uyanmasıyla olay farklı yöne evrildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komadan uyanan kazazedeler ifadelerinde olayın kaza olmadığını, sonradan polis memuru olduğunu öğrendikleri M.K. (35) adlı kişinin, kendilerini arabasıyla kovalayarak çarptığını ve yola savrulmalarına neden olarak kazaya sebebiyet verdiğini öne sürdü.
 

(10).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Polisin görev yeri değiştirildi

Kaza tutanaklarında şüpheli/sanık olarak geçen ve birisi birkaç ortopedi ameliyatı geçiren diğeri ise kafa travması nedeniyle günlerce komada kalan iki genç, olayın mağdurları olduğunu belirterek Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru M.K.’den şikayetçi oldu.

Kazazedelerin avukatının delil karartma ve soruşturmayı etkileyeceği gerekçesiyle polis memurunun görevden alınma talebine rağmen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, sadece sivil görevden alınarak karakolda görevlendirildi. 
 

(6).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Gençler komadan çıkınca olayın normal bir kaza olmadığını söyledi

Kazada ağır yaralanarak birçok kemiği kırılan ve Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’nde, 11 Mayıs akşamı acilen ameliyata alınan ATV’nin sürücüsü olduğu öğrenilen A.B.S (20) ve kafa travması nedeniyle kaldırıldığı Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dört gün komada kalan S.A (17)’nın uyandıktan sonra ifade verdi.
 

7.jpg
S.A, kafa travması nedeniyle kaldığı komadan dört gün sonra uyandı / Fotoğraf: Independent Türkçe


İki kazazedenin verdiği ifadelere göre, olay 11 Mayıs akşamı iftarı beklerken vakit geçirmek için birlikte S.A’nın babasına ait ATV’yle dolaşmaya çıktıkları sırada Yamaçtepe mevkiinde kuytu bir yere park edilen, aracın yanından geçerken bir kadınla “uygunsuz vaziyetteyken” gördüklerini iddia ettikleri M. A. önce kendilerine küfür etti.
 

9.jpg
Kazada ağır yaralanan A.B.S'nin birçok kemiği kırıldı / Fotoğraf: Independent Türkçe


İddiaya göre, M. A. sözlü sataşmanın ardından aracından inerek arkalarından belinden çektiği silahla ateş etti. ATV’yle kaçmaya çalışan gençleri de arabasıyla takip etmeye başladı. 
 

6.jpg
ATV’nin sürücüsü A.B.S / Fotoğraf: Independent Türkçe


Polis aracıyla yol kenarında beklediğini iddia etti

Polis Memuru M.K.’nın tutanaklarda yer alan ifadesine göre ise, olay sırasında kazanın meydana geldiği Burç Yolu’nun kenarında aracını park ederek beklediğini, o sırada toprak yoldan hızlı bir şekilde yola ters şeritten giren ATV’ye yoldan geçmekte olan başka bir aracın çarptığını, bu aracın sonda da kendi aracına yandan çarparak hasar verdiğini iddia etti.
 

(1).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Diğer sürücünün ifadesine göre ise, polis memurunun aracının yol kenarında asfalt seviyesinin altında olması nedeniyle kendi aracının çarpması halinde aracın daha yukarı seviyelerinin hasar göreceği, kendi aracının asfalttan hiç çıkmaması nedeniyle mevcut hasarın polis memurunun ATV’ye çarpmasıyla ortaya çıktığı öne sürüldü.
 

5.jpg
ATV’ye çarpmasıyla kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen M. A. / Fotoğraf: Independent Türkçe


Diğer aracın sürücüsü ifadesini değiştirdi

Kazaya karışan üçüncü aracın sürücüsü M. K. (49), ilk ifadesinde polis memuru M.K’nın ifadelerine benzer ifade verirken dün (27 Mayıs 2020) soruşturmayı yürüten jandarma karakoluna giderek yeniden ifade verdi.

Yeni ifadesinde, kazazede gençlerin ifadelerini doğrulayan ifade veren M.K. (49) ifadesinde, şu ifadeleri kullandı:

Yolun sonunda toz bulutu çıktı. Tozun içinden üzerinde iki kişinin bulunduğu ATV göründü. Gençler arkalarına bakarak yol alıyordu. Önüme fırladılar. Kafa kafaya çarpıştık. Gençlerin biri ön cama çarptığı için hava yastıkları açıldı. Bu nedenle diğer araca çarptığımı görmedim.


Aile olay yerinde boş kovan buldu

Polis memurundan şikayetçi olan gençlerin aileleri, kazadan sonra olay yerinde çekilen fotoğrafları delil olarak sundu.
 

4.jpg
M. A'nın aracından inerek arkalarından belinden çektiği silahla ateş ettiği iddia edildi / / Fotoğraf: Independent Türkçe


Ailenin iddialarına göre fotoğraflarda fail polis memurunun, trafik polislerinin yanında bulunarak, polisleri yönlendirdiği ve olayın normal bir trafik kazası şeklinde olduğu yönünde yönlendirme yaparak bu şekilde tutanak tutturduğunu ve kazaya karışan taraflardan biri olmasına rağmen kendisine alkol muayenesi yapılmadığını öne sürdü.
 

(7).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Aile gençlerin yer göstermesiyle polis memurunun silahıyla ateş ettiği yerde yaptığı araştırmada 9 MM çapında MKE üretimi boş mermi kovanı bularak bunları balistik inceleme yapılması için olayı soruşturan jandarma ekiplerine teslim etti. 

Kazada ağır yaralanan ve birçok kemik kırığı bulunan A.B.S’nin durumunun ciddiyetini koruduğu ve birkaç ameliyat daha geçireceği öğrenildi. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU