Son 50 günün en yüksek vaka artışını kaydeden Güney Kore kısıtlamaları getirdi

Güney Kore, tekil vakaların temas geçmişlerinin izini sürerek önlemler alınması sayesinde salgını büyük ölçüde kontrol altına almayı başarmıştı

Fotoğraf: AP

Uzak doğu ülkesi Güney Kore'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında "son 50 gündeki en yüksek artış" yaşandı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'taki habere göre, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC), ülkede son 24 saatte 79 yeni vaka görüldüğünü duyurdu.

Bu, ülkede son 50 günde kaydedilen en yüksek günlük vaka artışı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni vakaların büyük bölümü başkent Seul ve çevresindeki kentsel alanlarda görülürken, Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, burada yaşayan vatandaşları gereksiz temas ve buluşmalardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Sosyal kısıtlamalar geri dönüyor

Virüsle mücadele bakımından dünyaya örnek gösterilen ve normal hayata dönmeye başlayan Güney Kore, yeni vakalarda rekor artış yaşanması üzerine yeniden alarma geçti.

Yeni vakaların önemli bölümünün, nüfusun çoğunluğunun yaşadığı başkent Seul’de tespit edilmesi üzerine yetkililer, 6 Mayıs’ta gevşetilen sosyal mesafe kurallarını tekrar yürürlüğe soktu.

Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, "Başkentteki tüm karantina önlemlerini yarından itibaren 14 Haziran’a kadar iki hafta boyunca yeniden sıkılaştırmaya karar verdik" dedi.

 

"Başaramazsak toplumsal mesafeye geri dönmek zorunda kalırız"

Bakan, cuma gününde itibaren iki hafta boyunca müze, park ve sanat galerinin kapatılacağını duyurdu.

Şirketlerden de esnek çalışma koşullarını yeniden hayata geçirmeleri istendi. Vatandaşlara, bar ve restoran gibi kalabalık yerlere gitmemeleri, toplu etkinliklerden kaçınmaları için çağrıda bulunuldu.

Dini ibadetlerin de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmesi istendi.

Bakan Park, “Önümüzdeki iki hafta, enfeksiyonun başkent bölgesinde yayılmasını önlemek için çok önemli. Eğer başaramazsak toplumsal mesafeye geri dönmek zorunda kalırız" ifadelerini kullandı.

Bakan, yedi gün art arda 50’den fazla vaka tespit edilmesi halinde hükümetin daha sıkı önlemler almak durumunda kalacağını belirtti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU