Çin liderinden orduya talimat: En kötü senaryoya hazır olun

Şi, koronavirüs tedavisinde kullanılacak ilaçlar ve aşılara yönelik AR-GE çalışmalarının hızlandırılmasını da istedi

Şi Cinping'in başkanlık etttiği oturum, salgın nedeniyle yüz maskeleriyle gerçekleşti (AP)

Çin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede önemli bir aşama katettikten sonra yeni vakalardaki artışa çözüm bulmaya çalışırken, diğer yandan da askeri kanatta bir güçlendirme çabası içine giriyor.

Merkez Askeri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Devlet Başkanı Şi Cinping’in orduya askeri eğitimleri artırma talimatı vererek “en kötü durum senaryosuna” karşı hazırlık yapılmasını istediği kaydedildi.

Şinhua haber ajansına göre Şi bu açıklamaları, 13. Ulusal Halk Kongresi’nin üçüncü oturumunda Çin Halk Kurtuluş Ordusu ve Halkın Silahlı Polis Gücü heyetlerinin katıldığı bir toplantıda yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şi, 2020’de ulusal savunma ve silahlı kuvvetleri güçlendirme hedeflerine ulaşma gereğini vurgularken, koronavirüs salgınına dair kontrolleri düzenli olarak sürdürmeye ihtiyaç duyulduğunu da belirtti.

Çin lideri, salgını kontrol görevlerini yerine getirme, böyle bir ortamda orduda eğitimi güçlendirme ve biyogüvenlik savunması üzerine kapasiteyi artırmaya dair askeri yardımcıların yaptığı konuşmaları dinledi.

Askeri kuvvetlerin salgın sırasında desteğinden övgüyle bahseden Şi, pandeminin küresel manzaranın yanı sıra Çin'in güvenlik ve gelişimi üzerinde de derin bir etki yarattığını söyledi.

Şi, ordunun en kötü senaryolar hakkında düşünmesi, askeri eğitimi ve savaş teyakkuzu halini artırması, her türlü karmaşık durumla hızlı ve etkili bir şekilde başa çıkması, ulusal egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını kararlı bir şekilde koruması yönünde talimat verdi.
 


Çin Devlet Başkanı, bu salgının ortaya çıkardığı yeni durumlar ve sorunları ele alan reformların yapılması talebinde bulunurken, askeri tıp araştırmalarının avantajından yararlanılarak Kovid-19 tedavisinde kullanılacak ilaçlar ve aşılara yönelik AR-GE çalışmalarının hızlandırılması emrini de verdi.

Bu yıl 13’inci 5 yıllık askeri kalkınma planının sona erdiğini kaydeden Şi, askeri yapı üzerindeki önemli görevlerin yerine getirilmesini sağlamak amacıyla salgının etkisini aşmak için olağanüstü tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

 

Independent Türkçe, Şinhua

DAHA FAZLA HABER OKU