Jürgen Klopp'tan kıyafet tercihi yanıtı: Diğerleri arasında serseri gibi mi görünüyorum?

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, maçlardaki kıyafet tercihleri ve tecrübeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, 'Kick Out' tarafından düzenlenen organizasyonda tecrübelerini paylaştı.

Oynanan futbolun ruhunuzu yansıtması gerektiğini kaydeden Klopp, kendisini dinleyen genç teknik direktörlere, "Kendi karakterinizi ortaya çıkarmalısınız" dedi.

Düzenlenen oturumda kendisine sorulan "Geleneksel olarak takım elbise giyen hocalardan farklısın. Bu geleneksel görünüme nasıl karşı koydun" sorusunu şöyle yanıtladı:

İlginç. Diğerleri arasında serseri gibi mi görünüyorum?

Mainz'da futbolu bırakmasının ardından ilk menajerlik deneyimine başlamasıyla ilgili de konuşan Klopp, giyim tercihiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Futbolcuydum ve ertesi gün teknik adam oldum. Soyunma odamda, benden önceki çalıştırıcının eşofmanı vardı. Bana olmadı bile. Sadece oyuna odaklandım. Nasıl göründüğümü hiç düşünmemiştim. Çok havalı olmadığını biliyorum çünkü halka açık şekilde çalışıyoruz ama sonra Borussia Dortmund'a geldiğimde düşündüm. Belki değişmeliyim dedim ve bir süre kot pantolon-gömlek giydim. Ama hiç rahat hissetmedim.

 

Klopp-Guardiola-Reuters.jpg
Klopp'un Liverpool'u, Guardiola'nın Manchester City'si ile iki sezondur şampiyonluk mücadelesi veriyor / Fotoğraf: Reuters

 

Klopp, en iyi giyinen teknik direktörün Pep Guardiola olduğunu ileri sürerek, "Giydiği her şey ona uyumlu görünüyor. Takım elbise giymiyor, sadece sıradan şeyler" yorumunu yaptı.

Maçlardan önce oyunculara yaptığı motivasyon konuşmalarından da bahseden ve "Harika görünmek istiyorsan bu iyi bir şey" diyen Klopp, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sizin için doğru olanı yapmanız önemlidir. Çünkü rol modeliniz ne olursa olsun asla onunla aynı şeyleri yapamazsınız. Takımda koçun ruhunu veya karakterini gördüğümde hoşuma gidiyor. Bir takım görüyorsun ve şöyle düşünüyorsun: 'Vay canına, bu Guardiola ya da onunla çalışan bir takım' Ama asla tam olarak aynı olamazsın. Tedavi karakterimizin bir parçasıdır. İstediğinizi giyin, ancak sonunda önemli olan oyun. Bir takım elbiseyle veya eşofmanla dünya şampiyonu olabilirsiniz. Sadece rahat olmak önemli.

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında 3-0 yenildikleri Barcelona'yı Anfield Road'da 4-0 yenerek finale çıktıkları tarihi maçla ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı: 

Barcelona maçından önce de konuşmamı planlamadım. Ve dedim ki; 'Bunu yaşamanız pek olası değil, ama siz olduğunuz için bir şansımız var' Bu mesajı düşünerek oluşturamazsınız. Doğal olarak gelmek zorunda. Ancak en güçlü mesaj duruma uyan mesajdır. Bu maçtan birkaç gün önce hazırlanamaz.

 

Klopp-Salah-Reuters.jpg
Klopp, Muhammed Salah ve Virgil Van Dijk ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi kutlaması yapıyor / Fotoğraf: Reuters

 

Liverpool'un 44 maçlık yenilmezlik serisi ile ilgili "Arka arkaya 10 maç yenilmemekle 40 maç yenilmemek tamamen aynı" yorumunu yapan Klopp, şunları kaydetti: 

Kendiniz hakkında olumlu düşünmelisiniz. Bir oyun kazanıyoruz, mutluyuz. Ertesi gün bu maçı asla düşünmüyorum. Arka arkaya altı final kaybettim. Bu tekrar denemeyeceğim anlamına gelmez. Bunu 44 kez yaptık ama aynısını kaybettiğimiz Watford maçından önce de yaptık. Biz insanız. Hiçbirimiz mükemmel değiliz.

Liverpool'da geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandıran Jürgen Klopp, Premier Lig şampiyonluğu yolunda 97 puan toplayarak Manchester City'nin gerisinde kalmış, kupayı rakibine kaptırmıştı. 

Bu sezon 29 haftası geride kalan Premier Lig'de 82 puanı bulunan ve en yakın takipçisi Manchester City'nin 25 puan önünde zirvede yer alan Liverpool, koronavirüs salgını sonrası liglerin yeniden başlamasını bekliyor. 

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU