Chris Evans anksiyete nedeniyle Kaptan Amerika rolünü defalarca geri çevirmiş

Ünlü oyuncu akıl sağlığı nedeniyle az kalsın aktörlüğü bırakıyormuş

Chris Evans nihayetinde rolü kabul etmeden önce Marvel süper kahramanı Kaptan Amerika'yı oynama fırsatını defalarca geri çevirdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evans 2011'den bu yana Kaptan Amerika'yı canlandırıyor fakat geçenlerde verdiği bir röportajda anksiyeteden muzdarip olduğu için rolü birkaç defa reddettiğini anlattı.

The Hollywood Reporter'ın Awards Chatter adlı podcast yayınında konuşan Evans kariyerinde ilerledikçe endişe yaşamaya başladığını söyledi. Aktör, “Hobiniz bir anda mesleğiniz oluyor" dedi.

Bununla birlikte anksiyete başlıyor.

Üstelik bunu internetin yaygınlaştığı bir çağda yaşıyorsunuz. Yani birden insanların tepkilerini internette okuyabiliyorsunuz ve hikayeniz bir zamanlar küçük ve katıksız bir neşe kaynağı olan bu şeye karışıyor. Bu durum bende kendini anksiyete ve stres olarak gösterdi. Bununla baş etmeyi öğrendim ama o zamanlar bunları ayrı tutmak zordu.

Evans özellikle 2010'da Puncture filminin çekimleri sırasında akıl sağlığıyla ilgili sorunlar yaşadığını söyledi. Oyuncu, "İlk defa sette küçük panik ataklar geçirmeye başlamıştım" dedi.

Bu, beni biraz sarsıp doğru yolda olup olmadığımı sorgulatmak için yeterliydi...

Gerçekten de '(oyunculuk) benim için doğru şey mi emin değilim, olmam gerektiği kadar sağlıklı olup olmadığımdam emin değilim' diye düşünmeye başladım.

Marvel, Evans'ı Kaptan Amerika rolü için denemelere davet ettiğinde, ki bu 9 filmlik bir anlaşma yapmak demekti, Evans bu fırsatı geri çevirdi çünkü bunun akıl sağlığı üzerindeki etkisinden endişe ediyordu.

Aktör, "Birkaç farklı terapiste gittim" dedi.

Sonuçta bu benim ızdırabım olacaktı ve o zamanlarda bu başa çıkamayacağım kadar fazlaydı.

Evans anlaşmanın kapsadığı film sayısı 6'ya düştüğünde ve ücret teklifi arttığında dahi deneme fırsatlarını reddetti.

Marvel daha sonra hiçbir deneme veya seçme yapmaya gerek duymadan rolü ona direkt teklif etti ve Evans sonunda kabul etti. Evans, “Şimdiye kadar verdiğim en iyi karardı ve ısrarcı olup büyük bir hata yapmaktan kurtulmama yardım ettiği için bunu gerçekten (Marvel Başkanı) Kevin Feige'e borçluyum" dedi.

Dürüst olmak gerekirse bütün o korktuğum şeyler hiç gerçekleşmedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU