Ali Koç: Spor ekonomisindeki sorunlar önümüzdeki sezon görülecek

Fenerbahçe Başkanı Koç, salgının spor camiasında büyük tahribat bırakacağını ve bu nedenle kulüpleri zor günlerin beklediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, video konferans aracılığıyla kulübün geleneksel bayramlaşma töreninde spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı’nda tesislerde bir arada olarak kutlama yapma temennisinde bulunan Koç, salgın sürecinde özveri gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

Salgın sürecinde Fenerbahçe camiasında 11 vaka olduğunu ve hepsinin sağlığına kavuştuğunu belirten Koç, “Virüsü kapan arkadaşlarımızdan sadece birkaçı hastanede tedavi gördü. Sporcu ve çalışanlarımız arasında 500 küsur test yapıldı. Sağlık açısından Fenerbahçe olarak işi iyi yönettik” dedi.

“Spor ekonomisinde sorunlar olacak”

 Spor faaliyetlerinin durduğunu ve futbol takımının Riva'da kampta olduğunu ifade eden Koç, “Er ya da geç bu süreç geride kalacak. Arkasında bir tahribat bırakacak. Genel ve spor ekonomisinde sorunlar olacak. Yapabilecek çok şey var. El ele verip acilen uzun vadeli, sürdürülebilir tedbirler almamız gerekiyor” dedi.

Gemiyi böyle yüzdürebildik, çünkü gelirlerimizin yüzde 80'i bankalara gidiyor”

Salgının spor ekonomisine olumsuz etkilerinin görülmeye başlayacağını vurgulayan Koç şunları kaydetti:

Euroleague de iptal edildi biliyorsunuz. Bence bunun etkilerini önümüzdeki sezon göreceğiz.  Sponsorların durumlarını neler olacağı, ne kadar kombine, maç bilet satacağı emin değiliz. Maçların seyircili-seyircisiz olacağı belli değil. Yayıncı kuruluşu ile yaşananlar var. Spor ekonomisi de ister istemez etkilenecek. Bunların sonuçları da yaşayıp göreceğiz. Fenerbahçe ailesi olarak kenetlenmeye ihtiyacımız var.  Gemiyi bu şekilde yüzdürebildik.  Neden 'yüzdürebildik' diyorum? Çünkü bizim gelirlerimizin yüzde 80'i bankalara gidiyor. Şu an birinci önceliğimiz gemiyi limana getirebilmek ikincisi ise borçları indirebilmek.

Koç, 40-50 milyon dolar civarında bir borç indirimi yapmayı başardıklarını ve yeni bir borcu üzerlerine almadıklarını da ekledi.

“Sezonu bitirmek çok önemli”

Süper Lig'in devam etmesinin doğru bir karar olduğunun altını çizcen Koç, “Voleybol, basketbol ertelendi. Futbol için zor bir karar verildi. Futbolu bir şekilde devam ettirmek, sezonu bitirmek çok önemli. Ekonomik açıdan, sportif açıdan önemli. Kaotik bir ortam” dedi.

Koç, şu aşamada en doğru kararın oynama olduğunu belirterek, “Şahsi düşüncem Süper Lig ve TFF 1. Lig’in oynanması diğer liglerin oynanmaması. Kulüpler tek tek testlerini oluyor. Umarım ligi bir şekilde sonuçlandırabiliriz. Doğru önlemleri aldığımızda bu işi omuz omuza vererek gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU