100’den fazla kişi 4 milyar liralık servete sahip Epstein’ın çocuğu olduğunu iddia ediyor

DNA firmasının kurucusu, "Büyükbaba bile olabilir" dedi

Epstein, 2019'da yargılanmadan önce intihar ettiği iddia edilen New York'taki hapishanenin önünde protesto edilmişti (AFP)

100'den fazla kişi, hayatını kaybeden ve yaklaşık 470 milyon sterlin (4 milyar TL) değerinde kişisel servete sahip olduğu düşünülen finansör Jeffrey Epstein'ın çocuğu olabileceğini iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

epsteinheirs.com (Epstein'in mirasçıları) adındaki internet sitesini kuran DNA şirketi, sitenin açılmasından bu yana aralarında Britanyalıların da bulunduğu 130 kadar kişinin ortaya çıktığını söyledi.

The Sun, yüzlerce başka kişinin de Epstein'ın çocukların babası olduğuna ilişkin ipuçlarından haberdar olduğunu bildirdi.

Geçen yıl hapishane hücresinde ölen Epstein'ın hiç çocuğu olmadığı bilinse de cinsel içerikli suçlamalardan hüküm giymiş ünlü finansörün babası olduğunu ispatlayabilen herhangi biri, New York'taki malikaneyi ve 75 hektarlık lüks araziyi de içeren servetinin bir kısmını talep edebilecek.

DNA şirketi Morse Genealogical Services'in kurucusu Harvey Morse, "Jeffrey Epstein uzun süre rastgele cinsel ilişkilere girdiği için çocuğu olma olasılığı hiç de az değil" dedi.

Büyükbaba bile olabilir.

Morse, şirket ikna edici bir ipucu yakalarsa genetik bağlantıyı doğrulamak için ABD mahkemesine DNA testi dilekçesi vereceklerini ekledi.

Başvuruların yaklaşık 4'te biri soruşturma gerektirdi ama şu ana kadar daha ileriye gidecek kadar emin hissetmedik.

Adli doktor, Epstein'ın seks ticaretine dair yeni suçlamalarla yargılanmadan önce intihar ederek öldüğüne karar verse de ağustos ayında yaşanan olayın etrafındaki tartışmalar devam ediyor.

Otopsiyi denetlemesi için ailenin işe aldığı New York şehrinin eski baş adli doktoru Dr. Michael Baden, Epstein'ın öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

Geçen yıl Fox News'a verdiği röportajda, "Bence kanıtlar intihardan ziyade cinayete işaret ediyor" diyen Baden, Epstein'ın boynundaki bazı kemiklerin kırılma şeklinin kendini asmakla bağdaşmayan baskılar gösterdiğini belirtmişti.

Mart ayında, ölümünden önceki günlerde Epstein ile görüşen avukat da yaşananlara benzer bir şüpheyle yaklaşmıştı.

David Schoen, "İntihar olmadığına inandığımı söylememin sebebi o gün onunla yaptığım görüşmeydi" dedi.

O gün ve önceki birkaç hafta boyunca benim oraya gitmemi istemesinin nedeni, benden savunmasını üstlenmemi istemesiydi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU