Brezilya'da toplam vaka sayısı 375 bine yaklaştı

Ülkede koronavirüs nedeniyle 23 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 150 binden fazla kişide sağlığına kavuştu

Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hızla yayıldığı Brezilya’da vaka ve can kaybı sayılarına ilişkin son bilanço açıklandı.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 807 artarak 23 bin 473'e yükseldi.

Ülkedeki 11 bin 687 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle birlikte toplam vaka sayısı 374 bin 898'e ulaştı. İyileşenlerin sayısının ise 153 bin 833 olduğu bildirildi.

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, dünyaya da ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Salgının Latin Amerika'daki merkezi Brezilya'dan ABD'ye girişler durduruldu

ABD yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Latin Amerika'daki merkez üssü haline gelen Brezilya'dan ülkeye girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Brezilya'dan ABD'ye girişlerin askıya alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

McEnany, açıklamasında, "Başkan bugün, son 14 gündür Brezilya'da bulunan yabancı kişilerin ABD'ye girişlerini askıya alarak ülkemizi korumak için kararlı bir adım attı" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU