Mısır'da Kovid-19 nedeniyle meslektaşlarını kaybeden doktorlar toplu istifa etti

Doktorların istifa ettiği hastanede bakanlığın gerekli tedbirleri almadığı ve koruma malzemeleri konusunda uzlaşmaz davrandığı belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan El-Münire Hastanesi'nde çalışan doktorlar toplu istifa etti.

Hastanenin Facebook sayfasında bildiri yayınlayan bir grup doktor, istifanın gerekçesi olarak Mısır Sağlık Bakanlığının sağlık görevlilerinin korunmasına yönelik yetersiz stratejisi gösterildi.

Bildiride iki gün önce hayatını kaybeden genç doktor Velid Yahya'nın da ismine yer verilirken, şu ana kadar ülkede 18 sağlık görevlisinin koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Söz konusu bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Mısır Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 felaketine karşı doktorlara hak ettiği muamaleyi göstermedi. Bakanlığın PCR testleri ve doktorların izolasyonu ile ilgili aldığı keyfi kararlar 18 doktorun hayatını kaybetmesine neden oldu. Bunların sonuncusu da genç doktor Velid Yahya oldu"

 

Talepleri karşılanana kadar çalışmayacaklar

Toplu istifa metninde, bakanlığın sağlık personeli için önleyici malzeme sağlama konusunda uzlaşmaz olduğu belirtildi. Bu da doktorların enfekte olmasına neden oldu.

İstifa nedenleri arasında, bakanlığın doktorların hayatlarını korumak adına güvenlik koruması sağlamak için devam eden meşru taleplerine tamamen saygısız olmasının yanısıra, keyfi prosedürler de gösterildi.

Bildirinin sonunda "Yukarıdakilere dayanarak, Al-Münire Hastanesi doktorları, talepleri karşılanana kadar çalışmayacak" denildi.

Bugüne kadar 17 bin 967 vakanın görüldüğü Mısır'da 783 kişi hayatını kaybetti. 4 bin 900 Kovid-19 hastası iyileştirken, 12 bin 284'ünün tedavisi devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU