Lance Armstrong, sokakta kendisine küfredenlere yemek ısmarlamış

"Ne kadar pahalı olursa olsun umurumda değil, ne yerlerse, ne içerlerse ben ısmarlıyorum. Bir şartla"

Eski bisikletçi Lance Armstrong'u konu alan ESPN belgeselinin ikinci bölümü 31 Mayıs'ta yayımlanacak (Reuters)

Gözden düşmüş bisikletçi Lance Armstrong her zaman kutuplaştırıcı bir figür olacağını kabul etti. Armstrong bir zamanlar sokakta ona sözlü tacizde bulunan bir grup hayranının yemeğini ödediğini de anlattı.

Armstrong, 1999 ve 2005 arasında 7 kez Tour de France'ı kazandı ama 2012'de unvanları elinden alındı ve 2013'te performans arttırıcı ilaçlar kullandığını kabul etti.

1996'da kanser teşhisi konan eski bisikletçi, performans artıran ilaçların yardımıyla devam ederek art arda 7 şampiyonluk kazanmıştı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


2012'de Amerika Birleşik Devletleri Dopingle Mücadele Ajansı'nın yaptığı soruşturma, Armstrong'u "sporda şimdiye kadar görülmüş en sofistike, profesyonel ve başarılı doping programının" düzenleyicisi ilan etmişti. Armstrong'un Ağustos 1998 sonrasındaki tüm unvanları elinden alınmıştı.

30. yıldönümü için ESPN'le, yeni belgesel LANCE için yaptığı röportajda Armstrong, her zaman tartışmalı bir figür olarak kalacağını kabul etti.

Armstrong, "Hayatım bu yöne saptığında kendime, yaşamımın geri kalanında gittiğim her yerde biri bana doğru yürüyüp 'S***** git' diyecek dedim" ifadelerini kullandı.

Böylece birkaç gün geçti ve kimse 's***** git' demedi. Sonra aylar geçti. Ve yıllar geçti. Biri söylemek istediği zaman anlayabiliyorum. Ama kimse söylemiyor. Bu tam 5 yıl sürdü... Bu kiralık evde kalıyordum. Bir Uber çağırdım. Hemen barın önündeki caddede durdu. Caddeyi geçtik ve bir adam ayağa kalkıp 'Hey Lance' diye bağırdı. "Ben, 'Ne var ne yok adamım?'  O da 'S***** git! 'S***** git!' diye karşılık verdi. 6 ya da 7 kişiyle birlikte oturuyordu ve bir anda hepsi ayağa kalkıp ''S***** git! 'S***** git, seni sahtekar!' demeye başladı. Arkadaşım, 'Hemen arabaya bin' dedi. Oraya yürüyeceğimi ve oadamı eşek sudan gelinceye kadar yumruklayacağımı düşünüyordu. Ki besbelli, bu kötü bir fikir olurdu. Hayatımın büyük kısmında bunu böyle yapardım. Şaşırmış ve öfkelenmiştim. Bir şey yapmak zorundaydım. Ben, Lance Armstrong, böyle b**tan şeylerin olmasına izin veremezdim. Barı aradım. İşte kredi kartı numaram. Ne kadar pahalı olursa olsun umurumda değil, ne yerlerse, ne içerlerse ben ısmarlıyorum. Bir şartla. Onlara, 'Çocuklar, Lance her şeyi halletti. Size sevgilerini iletiyor' demelisin.


48 yaşındaki Armstrong, belgeselde konuşurken hayatının geri kalanında kutuplaştırıcı bir figür kalacağını da kabul etti.

Armstrong, "Bazı insanlar hala öfkeli ve sonsuza dek öfkeli kalacak" diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/cycling/

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU