Woody Allen: Dylan Farrow'un cinsel saldırı suçlaması, büyük bir boyalı basın draması

Ünlü film yapımcısı, evlatlık kızını cinsel olarak istismar ettiği suçlamasını hep reddetti

Woody Allen, Mia Farrow'un diğer evlatlık kızı Soon-Yi Previn'le 1997'de Venedik'te evlenmiş ve çift iki çocuğu evlat edinmişti (Reuters)

Dylan Farrow, 7 yaşındayken Woody Allen'ın cinsel istismarına uğradığını iddia etmişti. Allen ise bu suçlamanın “yalan [ama] harika bir boyalı basın draması” olduğunu öne sürdü.

MeToo hareketi ortaya çıktıktan sonra, Allen'ın evlatlık kızı Farrow'a yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiaları yeniden gündeme gelmişti.

Allen suçlamayı hep şiddetle reddetti.

84 yaşındaki Allen, pazar günü The Mail'e "Temize çıktığım hissinde değilim çünkü bu endişelenmiş olduğumu ima ediyor ve duygusuz görünmek istemem ama endişeli değilim" dedi.

Tabii ki dedikodu ve skandal öznesi olduğumun farkındayım ama bunun beni rahatsız etmesine izin veremem... Bu iddia yalan ama harika bir boyalı basın draması.

Allen, ayrıca, Hollywood'daki bazı kişiler artık onunla ilişki kurmak istemiyor diye rahatsız hissetmediğini öne sürdü.

"Partilere gitmem. Gişe veya ödüller umrumda değil. Benim için Oscar kazanmanın pratiğin ötesinde çok az anlamı var..." diyen Allen ekledi:

Ödül kazanmak için film yapılmaz. Mozart hiçbir zaman bir senfoniyi ödül düşünerek bestelemedi

Allen'ın son filmi New York'ta Yağmurlu Bir Gün (A Rainy Day In New York), Amazon tarafından yayından kaldırılmış ve bu da Allen'ın film yayınlanmadan önce sözleşmesini feshettiği için Amazon'u dava etmesine yol açmıştı. Amazon ve Allen arasındaki yasal mücadele 2019'da sona erdi.

Yayıncısı Hachette de gelen tepkilerin ardından Allen'ın anı kitabı Apropos of Nothing'i yayınlamaktan vazgeçti. Allen, yayınevinin kitabına “nükleer zehir gibi” muamele ettiğinden yakındı.

Farrow daha önce Allen aleyhinde iddialarda bulunduğunda “görmezden gelindiğini” hissettiğini söylemişti.

Farrow, CBS programı This Morning'de “Yapabileceğim tek şey gerçeğimi anlatmak ve birinin beni sadece duymak yerine bana inanacağını ummak" dedi.

Press Association'dan da yararlanılmıştır

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU