ABD'de Müslümanlar, koronavirüs salgını nedeniyle arabada bayramlaştı

Başkent Washington’a yarım saat uzaklıktaki Amerika Diyanet Merkezi ile New York/New Jersey bölgesinde de Dar'ul-Islah Camisi çevresinde, sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen organizasyonlarda, arabalarla sıraya girerek uzaktan bayramlaşıldı

Bu yıl dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Ramazan Bayramı, alışılagelmişin dışında kutlanıyor.

ABD'de Washington, New York ve New Jersey eyaletleri başta olmak üzere pek çok yerde Müslümanlar, "araçlarından inmeden bayramlaşma" şeklinde organize edilen etkinliklerde bir araya geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralı çerçevesinde toplu bayram etkinliklerinin yapılmadığı ülkede, bu yıl Ramazan Bayramı kutlaması, "arabada bayramlaşma" (drive thru) yoluyla gerçekleştirildi.

 

ABD'de arabada bayramlaşma 3- AA.jpg
Ramazan Bayrmaı kutlaması için bir araya gelen Müslümanların uzun kuyruk oluşturdukları görüldü / Fotoğraf: AA

 

Ülke genelindeki Türkler ve Amerikalı Müslümanlar, araçtan inmeden bayramlaşmanın yapıldığı ve çocuklara bayram hediyelerinin verildiği buluşmalarda bir araya geldi.

Başkent Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezi (DCA); Washington, Maryland ve Virginia bölgesinde yaşayan yüzlerce Türk ve Amerikalı Müslümanın uzaktan bayramlaşma mekanı oldu.

Merkeze araçlarıyla gelip uzun bir araç kuyruğu oluşturan Müslümanlar, çocuklara bayram hediyeleri dağıtarak, onlara bayram neşesi yaşatmaya çalıştı.

 

ABD'de arabada bayramlaşma 2- AA.jpg
Aileleriyle birlikte bayram kutlaması için gelen çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı / Fotoğraf: AA

 

New York ve New Jersey'de de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Türklerin yoğun yaşadığı New Jersey'de Bergen Camisi'nde organize edilen etkinlikte bir konser icra edildi.

"Darul-Islah" Camisi çevresinde de "araçta bayramlaşma" etkinliği düzenlendi.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı açıklamada, ibadet mekanlarının açılması yönünde eyalet valilerine çağrıda bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU