Meşhur kişilerin en sıra dışı 10 hobisi

Meşhur kimselerin zaman geçirmek için başvurduğu ya da başvurmuş olduğu beklenmedik yollar

Elton John'un çok geniş bir güneş gözlüğü koleksiyonu var (Reuters)

Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek'teki biyografik notunda “19. yüzyıl din adamlarının anılarını toplamayı” “hayattaki başlıca ilgi alanlarından biri” olarak saydığını belirten Emmabella Murray'e teşekkürler.

1. Otobüs modelleri boyamak: Boris Johnson.“Eski tahta sandıklar alıp onları boyuyorum. İki şarap şişesi içermesi için kullanılan bir kutu ve bir de bölen şey var. Sonra bunları bir otobüse çeviriyorum. Harika bir otobüse binen yolcular çiziyorum”. Ian Moss aday gösterdi.

2. Başparmak güreşi: Norman Mailer. Kendi icadı olduğunu iddia ediyor.Graham Sutton'a teşekkürler.

3. Trambolinde çıplak zıplamak: Gerry Adams. Köpeğiyle birlikte.Xlibris1'den.

4. Yakaladığı sineklere bilenmiş bir kalem saplamak: İmparator Domitianus. Milattan sonra 81 ile 96 arasında Roma'yı yönetti. Güvenilirliği tartışma konusu olan kaynak Suetonius “her gün saatlerce inzivada kalır başka bir şey yapmazdı” diye yazıyor. Stewart Slater bunun bir hobiden ziyade bir patoloji olarak kabul edilebileceğini söylüyor.

5. Güvercinler: Nikola Tesla. Bilim insanı ve mucit güvercin beslerdi; hasta olanları aramaya çıkıp sağlığına kavuşturmak için odasına getirirdi. Bilhassa sevdiği bir güvercin vardı: “Bu güvercini bir erkeğin bir kadını sevdiği gibi sevdim, o da beni sevdi. Ona sahip olduğum sürece hayatımın bir amacı vardı.” Robert Boston aday gösterdi.
 

 

6. Güneş gözlüğü toplamak: Elton John. Güneşin tepesinden ayrılmaması ihtimaline karşı 250 bin gözlüğü var. Will Arnold ve Adam Greves'in aday gösterdiği birkaç isimden biri.

7. Barbie bebek toplamak: Johnny Depp. Birçok sınırlı sayıda üretilmiş ünlü bebek de dahil. Will Arnold ve Adam Greves'e tekrar teşekkürler.

8. Model demiryolu: Rod Stewart. Yaklaşık 40 metrelik (124 ft) tamamen işlevsel bir şehir modeli var. Bir kez daha Will Arnold ve Adam Greves'ten.

9. Daktilo toplamak: Tom Hanks. Will Arnold ve Adam Greves'e göre, Hanks ıssız bir adada kalacak olsa yanında Blickensderfer Electric isterdi.

10. Romantik romanlar yazmak: Saddam Hüseyin. Gerçekten.Saddam Hüseyin 2000 tarihli Zabibah ve Kral'ın (Ortaçağ Irak'ının zalim hükümdarı güzel bir köylüyle evlenir ve ona tecavüz eder) ve 2001'de yayımlanan Geçilmez Kale'nin (İran'a karşı verilen savaşta Iraklı kahramanın bir Kürt kadınıyla geciken düğünü) yazarı. Steven Fogel tarafından aday gösterildi.

Böylelikle, rögar kapağı fotoğraflamak (Jeremy Corbyn, Ian Moss aday gösterdi), saat toplamak (Nicolas Parsons, hobiye uygun olarak Sadece Bir Dakika'nın sunucusu, Robert Boston'ın önerisi) ve tavus kuşu yetiştirmek (Flannery O'Connor) yer kalmadığı için dışarıda kalıyor.

Önerilerinizi ve geleceğe dair "En iyi 10" fikirlerinizi, bana, Twitter üzerinden veya [email protected] adresine e-posta ile lütfen gönderin.


 

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU