Sao Paulo’nun eski oyuncusu Donizete: Kokain alabilmek için madalyamı sattım

2005’te FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanan Sao Paulo’nun eski oyuncusu Donizete, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşadığı sorunları anlattı

Flavio Donizete / Fotoğraf: Twitter

Sao Paulo'nun eski oyuncusu Flavio Donizete, uyuşturucu bağımlılığı yüzünden FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu madalyasını sattığını söyledi.

Globoesporte'ye açıklamalarda bulunan Donizete, "Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu madalyamı uyuşturucu almak için sattım. Yaklaşık 3 bin euroya sattım ve gelen paranın neredeyse hepsini kokaine harcadım" dedi.

Kokaine başlamasının ardından kazandığı her şeyi kaybettiğini dile getiren eski futbolcu, şöyle konuştu:

İlk başlarda ortalama bir kullanıcıydım ama kokain hayatımda daha önemli hale geldikçe sahip olduğum her şeyi yitirmeye başladım. Biriktirdiği tüm para uyuşturucuya gitmişti. Sabah, öğlen, akşam... Sürekli kokain kullanıyordum. Tüm bunlara rağmen yanımda olmaya devam eden eşim ve kızlarım dışındaki her şeyimi kaybettim. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım kokaini denemek oldu.

 

2005 Fifa Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu Sao Paulo - Twitter.jpg
​​​​​​​Fifa Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu Sao Paulo / Fotoğraf: Twitter

 

Kokain bağımlılığının ardından futbol kariyerinin de tehlikeye girdiğini ve performansının azaldığını kaydeden Donizete, "O zamanlar sadece partiler ve içecekler vardo ve hiç evde durmuyordum. Bir gün bile kokainsiz kalmadım. Sonrasında şişmanlamaya başladım ve dizimi de yaraladım, buna bağlı olarak koşamadım bile. Artık bittiğini düşündüm ve futbolu bıraktım" değerlendirmesinde bulundu.

Sao Paulo'da oynayan Donizete, 2005 yılında Paulista Eyalet Şampiyonası, Copa Libertadores ve Liverpool'u eleyerek FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonlukları yaşadı.

2009 yılında Sao Paulo ile olan sözleşmesi biten ve hiçbir kulüple anlaşmayan Donizete, uyuşturucu bağımlılığından kurtuldu.

36 yaşındaki eski futbolcu şimdilerde Sao Paulo eyaletinde bahçıvanlık yapıyor.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU