Star Wars, İmparator’un 40. yılında hayranları zaman yolculuğuna çıkarıyor

40. yıla özel oluşturulan yeni internet sitesinde özel afiş, kamera arkası görüntüler ve röportajlar yer alıyor

Klasik haline gelen Star Wars filmi Yıldız Savaşları: İmparator (The Empire Strikes Back) bu hafta 40. yıldönümünü kutluyor.

Filmin yıldönümünü kutlamak için “zaman kapsülü” niteliği taşıyan yeni bir internet sitesi açıldı.

NME’de yer alan habere göre yeni internet sitesi filmden kamera arkası görüntüler, tasarımlar ve pek çok bilinmeyen içeriğe ev sahipliği yapıyor.
 


İnternet sitesinde çizer Matt Ferguson’ın özel olarak tasarladığı bir afişin yanı sıra George Lucas ve filmin yıldızlarıyla yapılmış, 1980 tarihli klasiğin prodüksiyonunun derinliklerine inen bir dizi röportaj da yer alıyor.

Star Wars ayrıca Star Wars’un çocuklar için yayın yapan YouTube kanalında yayımlanan, Hoth savaşını konu alan yeni kısa animasyon filmi Galaxy Of Adventures’ı da paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Star Wars resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Orijinal Star Wars devam filminin 40. yıldönümünü yeni kısa film #GalaxyOfAdventures’la kutlayın. Kısa animasyon filmi Star Wars Kids YouTube kanalında şimdi izleyin!” ifadeleri yer alıyor. 

Star Wars evreninin başka bir noktasında, Thor: Ragnarok ve Tavşan Jojo’nun yönetmeni Taika Waititi’nin yeni Star Wars filminde yönetmen koltuğunda oturacağı geçenlerde doğrulanmıştı.

Adı henüz açıklanmayan film, Skywalker’ın Yükselişi’nden (The Rise of Skywalker) bu yana yapılan ilk büyük Star Wars filmi duyurusu.

Haber bu ay başında serinin hayranlarının Star Wars Günü’nü kutladığı 4 Mayıs’ta duyurulmuştu.


 

NME

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU