Biden'ı cinsel saldırıyla suçlayan Reade'in avukatı, müvekkili hakkındaki iddiaların ardından davayı bıraktı

"20 Mayıs'ta verdiğimiz bu karar, hiçbir şekilde o dönem senatör olan Biden'ın Reade'e cinsel istismarda bulunup bulunmadığını yansıtmaz"

Joe Biden, yakın zamanda siyahi seçmenler hakkında yaptığı tartışmalı açıklamalar nedeniyle eleştirilerin hedefindeydi (AP)

Tara Reade'i temsil eden avukat, Reade'in artık müvekkili olmadığını açıkladı.

Doug Widgor, müvekkil olarak Reade'i bırakma kararının, Reade'in 2020 başkanlık seçimi adayı, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a yönelttiği cinsel saldırı suçlamalarının hakikatine dair görüşlerini yansıtmadığını söyledi.

CNN'e konuşan Widgor, "20 Mayıs'ta verdiğimiz bu karar, hiçbir şekilde o dönem senatör olan Biden'ın Reade'a cinsel saldırıda bulunup bulunmadığını yansıtmıyor" diye açıkladı.

Ayrıca, Reade'in medyada görünürlük açısından büyük ölçüde çifte standarda maruz kaldığına inanıyoruz. Reade hakkında yazılanların çoğu, o zamanki senatör Biden'in ona cinsel saldırıda bulunup bulunmadığı konusunda ispatlayıcı değil. Aksine, mağduru utandırmayı, ilgisiz ve alakasız konularda itibarına saldırmayı amaçlıyor.

Widgor, CNN'in Reade'in geçmişini araştıran haberi yayımlamasından bir gün sonra, Reade'in avukatlığını çarşamba günü bıraktı. Haberde Reade'in Seattle'daki Antioch Üniversitesi'nden mezun olmadığı öne sürülüyor. Reade, bu üniversiteden lisans derecesi aldığını iddia ediyor.

Reade'in avukatlığından önce Widgor, Harvey Weinsteın'ın davacılarının yanı sıra Fox News ve Bill O'Reilly'ye karşı cinsel istismar davaları açmış müvekkilleri temsil etmişti.

Reade'in eğitim geçmişi, Antioch Üniversitesi'nin lisans derecesini nasıl aldığı konusundaki açıklamalarına itiraz etmesiyle sorgulanmaya açıldı. Reade, diplomasını kimliğini korurken kredi aldığı "koruma programı" kapsamında aldığını öne sürdü. Reade, istismarcı eski partneriyle mesafesini korumak için adını değiştirdiğini söyledi. Ayrıca 5 yıl boyunca kesintili biçimde misafir öğretim üyesi olarak çalıştığını iddia etti.

Üniversite sözcüsü, Reade'ın üniversiteye hiç gitmediğini ve hiçbir şekilde öğretim üyesi olmadığını ancak idari işler yaptığını söyledi. Üniversite yetkilisi ayrıca koruma programının ne dün ne de bugün var olduğunu söyledi.

Reade, 2004'te Seattle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve Alternatif Kabul Programı'na kaydoldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reade'in eğitim referanslarına ilişkin sorular, bilirkişi olarak tanıklık ettiği davaları da sorgulatabilir.

New York Times'ın araştırmasına göre Reade, yaklaşık 10 yıl boyunca Monterey Belediyesi'nde aile içi şiddet olaylarında bilirkişi olarak tanıklıkta bulundu. Sonuç olarak, bir dizi Kaliforniya savunma avukatı, davalarında Reade'in tanıklık yaptığı müvekkillerin mahkumiyetlerine itiraz etmeyi düşünüyor.

Reade, Biden'ın 1993'te kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettikten sonra yoğun medya incelemesinin konusu haline geldi.

Biden'ın kendisini bir duvara sıkıştırdığını ve eliyle kıyafetlerinin altına uzanıp parmağıyla nüfuz ettiğini iddia etti.

Reade olayla ilgili 9 Nisan 2020 tarihinde polise suç duyurusunda bulundu.

Biden, kadınların kendisini uygunsuz şekilde dokunmayla suçladığı birkaç iddiayla karşı karşıya kaldı. Biden'ın cinsel saldırıyla suçlandığı tek olay Reade'in iddiasıydı.

Biden, aleyhindeki iddiaların doğru olmadığını söylemeyi sürdürüyor.

Biden, "Önemli olan gerçek ... böyle bir şey olmadı. Nokta" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU