Kendisine oy vermeyecek Afro-Amerikalıların "siyahi olmadığını" söyleyen Joe Biden geri adım attı

"Böylesine ukalaca davranmamalıydım. Böyle düşüncesiz olmamalıydım"

Biden'ın seçimlerde başkan yardımcısı adayı olarak Amy Klobuchar'ı düşündüğü belirtiliyor (AP)

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, cuma sabahı Charlamagne tha God'un sunduğu radyo programı The Breakfast Club'da yaptığı açıklamada kendisiyle Donald Trump arasında kararsız kalan siyahi seçmenlerin "siyahi olmadığını" söyledi.

2020 seçimlerinin muhtemel Demokrat adayı Biden, ABD Kongresi Siyahi Parlamenterler Grubu'nu aradı ve yorumlarını açıklayıp "ukalaca davrandığı" için pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PBS Beyaz Saray muhabiri Yamiche Alcindor'un cuma günü bildirdiğine göre Biden, "Böylesine ukalaca davranmamalıydım. Böyle düşüncesiz olmamalıydım ... Asla ama asla Afro-Amerikalı topluluğunu çantada keklik saymadım" dedi.

Charlamagne, "hala birçok soruları olduğu" için Biden'dan New York'a bir dahaki gelişinde de programına katılmasını istedi.

Biden ise buna kendisi ve Trump arasında kime oy vereceğini sorgulayanların "siyahi olmadığını" söyleyerek cevap verdi.

Biden, "Başka sorunuz mu var? Bakın ne diyeceğim, eğer bana mı yoksa Trump'a mı oy vereceğine karar vermekte zorlanıyorsan, o zaman siyahi değilsin" dedi.

Charlamagne, şüphe duymasının Trump ile hiçbir ilgisi olmadığını, topluluğu açısından duyduğu endişelerle ilgili olduğunu söyledi. Biden buna yasama geçmişine işaret ederek cevap verdi.

 

 

Röportajın bir kısmı viral oldu ve Biden'ın destekçileri ve onu eleştirenler arasında tartışmalara yol açtı. Biden'ın baş danışmanı Symone Sanders, eski başkan yardımcısının yorumlarının "şaka olarak" yapıldığını söyledi.

Sanders, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "The Breakfest Club röportajının sonunda yapılan yorumlar şakaydı ama başkan yardımcısının söylediklerini açıklığa kavuşturalım: Biden, Afro-Amerikalı topluluğuna dair geçmişini Trump'ın herhangi bir günüyle karşılaştırıyordu. Nokta" ifadelerini kullandı.

ABD Kongresi Siyahi Parlamenterler Grubu'nu sonrasında araması sırasında Biden, eğer Trump'a oy vermeyi düşünüyorlarsa siyasi seçmenlerin "siyahi olmadığını" söylemesinin "talihsizlik" olduğunu belirtti. Biden, hiç kimsenin kendi ırkına veya diğer demografik bilgilere dayanarak herhangi bir partiye oy vermek zorunda olmadığını ve siyah seçmenlerin desteğini kazanmanın kendisi için "kritik" olduğunu söyledi.

Biden, "Geçmişimi onunkine karşı koymaya hazırım. O sözün özü buydu. Ve gerçekten talihsizdi" dedi.

Böyle düşüncesiz olmamalıydım.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU