Avengers: Endgame'in senaryosunda Doktor Strange'e dair büyük bir tutarsızlık keşfedildi

Avengers serisi bugüne kadar senaryo devamlılığı bakımından iyi bir performans gösterse de, önemli bir tutarsızlık gün yüzüne çıktı

Avengers: Endgame'de, Ancient One karakterinin Benedict Cumberbatch tarafından canlandırılan Doktor Strange'e karşı inancı, senaryoda önemli bir tutarsızlığa neden oluyor.

Digital Spy haber sitesi, gişe rekorları kıran 2019 yapımı filmde geçen zaman yolculuğunu hatırlatarak, hikayede bir devamlılık sorunu olduğuna dikkat çekiyor.

2012 New York'unda geçen söz konusu sahnelerde üç sonsuzluk taşını almaya çalışan Avengers ekibi başarısız oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonrasında Hulk, değerli taşlardan birini kendisine vermesi umuduyla kutsal mekanında Ancient One'ı (Tilda Swinton) ziyaret eder.

Ancient One, taşı almanın daha karanlık zaman akışları yaratabileceği gerekçesiyle başlangıçta onu vermek istemez. Bu kararını, "Zaman Taşını korumak Yüce Büyücü'nün görevi" diye açıklar.

Fakat Hulk, Doktor Strange'in taşı zaten vermiş olduğunu söyleyerek Ancient One'ı ikna eder.

"Strange aramızdaki en iyi olacaktı" diyen Ancient One, Doktor Strange'in taşı makul bir gerekçeyle verdiği sonucuna varır ve böylece taşı Hulk'a verir.

Tutarsızlık işte tam burada yatıyor. 2016 yapımı Doktor Strange'te Ancient One, Kamar-Taj'i ziyaret eden Strange'i eğitmeyi reddediyor. Ancient One 2012'de taşa dair kehaneti biliyorsa, Strange'i eğitmeyi neden reddetti?

Ancient One filmde Strange'i reddetme sebebini Mordo'ya (Chiwetel Ejiofor) şu sözlerle açıklıyor:

İnatçılık. Kibir. Hırs. Hepsini daha önce gördüm... Nihayetinde karanlığa kaptırmak için bir başka yetenekli öğrenciye daha yol gösteremem.

Peki o zaman Ancient One 4 yıl önce Strange'in yeteneklerinden neden bu kadar emindi? Zaman Taşını, sadece Strange'in isteğinin bu yönde olduğuna dair havadislere itimat ederek bir yabancıya teslim etmek epey zorlama duruyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

DAHA FAZLA HABER OKU