Chiellini, 2014 Dünya Kupası'nda kendisini ısıran Suarez'e "hayran" olduğunu söyledi

İtalya, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası şansını kaybederken, Diego Godin maçın tek golünü atmadan sadece bir dakika önce Suarez, Chiellini'yi yüz kızartıcı biçimde ısırmıştı

Uruguaylı futbolcu daha önce PSV'li Otman Bakkal'ı da boynundan ısırmıştı (AFP)

İtalya'nın defans oyuncularından Giorgio Chiellini 2014 Dünya Kupası'nda Uruguaylı rakibi Luis Suarez'e onu ısırdığı için hayran kaldığını söyledi.

Suarez, Brezilya'nın Natal şehrindeki Arena das Dunas'ta oynanan ve özellikle gergin geçen maçta Diego Godin maçın tek golünü atmadan sadece bir dakika önce Chiellini'yi yüz kızartıcı biçimde ısırmıştı.

Suarez dokuz uluslararası maçtan men edilmiş ve dört ay boyunca futbolla ilgili herhangi bir etkinliğe (herhangi bir stadyuma girmek dahil) katılması yasaklanmıştı fakat Chiellini ısırığın onu asla rahatsız etmediğini söyledi.

Aslında Suarez'in “kurnazlığından” etkilendiğini söyledi.

Juventus'un kaptanı yeni otobiyografisinde, “Kin futbolun bir parçasıdır, buna gayri meşru demem. Rakibi geçmek için akıllı olmalısın" diye belirtti.

Onun kurnazlığına hayranım. Eğer kaybetseydi, sıradan bir forvet oyuncusu olacaktı.

Claudio Marchisio'nun Egidio Arevalo'yla çalım mücadelesi sırasında kırmızı kart görmesinin ardından Uruguay, kupayı dört kez kazanan İtalya'yı son anda atılan dramatik bir golle Dünya Kupası'ndan elemişti.

 

afp.jpg
Suarez Chiellini'yi ısırdıktan sonra dişlerini tutuyor (AFP)

 

Ama Chiellini Suarez'e öfke duymadığını söyledi.

Chiellini, “Maçın çoğunda kontrol altında tutması zor olan ve tutmadığımız başka birini, (Edinson) Cavani'yi savunuyordum" diye devam etti.

Birdenbire omzumdan ısırıldığımı fark ettim. Sadece oldu, ama bu (onun) göğüs göğüse mücadele stratejisi ve deyim yerindeyse, benim de öyle. O ve ben birbirimize benziyoruz ve onun gibi hücum oyuncularıyla mücadele etmeyi seviyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU