Bir doktor daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Kovid-19 salgını ile en ön safta çarpışan bir sağlık çalışanı daha aramızdan ayrıldı. Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Uğur Ertuğrul virüs nedeniyle hayatını kaybetti

Fotoğraf: Twitter 

İstanbul’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele eden bir sağlık çalışanı daha virüse yenik düştü. Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde yeni tip koronavirüs ile mücadelede aktif görev alan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Uğur Ertuğrul, tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti.

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde görevli 59 yaşındaki Opr. Dr. Uğur Ertuğrul mart ayında Kovid-19'a yakalandı. Semptomlarında artış olduğu öğrenilen Ertuğrul, bir süre sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Yaklaşık bir aydır burada tedavi gören Ertuğrul'a plazma ve kök hücre tedavisi de uygulandı. Ertuğrul, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Uğur Ertuğrul, Kovid-19 nedeniyle vefat etmiştir. Merhum Opr. Dr. Uğur Ertuğrul'a ve görevi gereği hayatını kaybeden tüm sağlık personelimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sağlık camiamıza başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı. 

 

Ertuğrul’un ölümünün ardından, mesai arkadaşları, sağlık çalışanları ve meslek örgütleri de başsağlığı mesajları yayınladı  

 

İndependent Türkçe, İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU