Erdoğan: İzmir'de camilere sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken, CHP yöneticileri zevkten dört köşe oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’deki cami olayına ilişkin, “CHP'nin her aktörü başka bir cephede bozgunculuk fesat peşinde konuşuyor” dedi

Fotoğraf: AA

Ülkemizi etkileyen yeni tip koronavirüs salgınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ifade eden Erdoğan, normalleşme çalışmalarının da işlemeye başladığını kaydetti.

Sosyal alanlarla ilgili kararın bayramda sonra verileceğini vurgulayan Erdoğan, “Genel sağlık sigortamızın kapsayıcılığından dolayı hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Diğer ülkelerdeki üzüntü verici görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Salgın sürecinin yönetiminde tarihi başarılara imza atıldı. Rabbimin yardımı ve milletimizin desteğiyle bu salgın krizini en az hasarla geride bırakıyoruz. Alınan tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların giderilmesi konusunda başarılı bir süreç yönetimi gösterdik. İstihdamı sürdürmek için pek çok destek paketi gerçekleştirdik. Gelişmiş ülkelerin bile ilerisinde olduğumuzu görüyoruz.

"En küçük ihmal salgını hortlatabilir”

Ülkede ve dünyada bir müddet daha günlük hayatın yeni kurallara göre işlemek durumunda olduğunu belirten Erdoğan, “En küçük bir ihmal salgının tekrar hortlamasına yol açabilir” diye konuştu.

Erdoğan, “Sizlerden illerinizde, maske, mesafe, temizlik konularındaki uygulamanın tavizsiz yürütülmesini takip etmenizi istiyorum” dedi.

"İzmir'de camilerdeki alçak yayınlardan, CHP zevk alıyor"

Ülkede yapılan yatırımlarla ilgili CHP’nin tutumunu eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

Gönlü ve kafası kör düşmanlıkla kararmamış olan herkes ne yaptığımızı ve neyi amaçladığımızı gayet iyi biliyor, görüyor ve takdirini de her fırsatta ifade ediyor.Buna karşılık ülkenin önüne takoz olmayı, milletin tarihine, kültürüne, değerlerine husumeti devleti yıpratmayı temel siyaseti haline getiren CHP, yine o bildiğimiz çirkin yüzünü sergilemekten geri durmuyor. 

İzmir’de kimliği belirsiz kişilerce cami hoparlöründen müzik yayını yapılmasına ilişkin konuşan Erdoğan, “CHP'nin her aktörü başka bir cephede bozgunculuk fesat peşinde konuşuyor. İzmir'de camilerin hoparlörüne sızan alçaklar, saygısızca yayınlar yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ve Babacan’ı eleştirdi

İsim vermeden Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

Düşünün bakanım durumunda olanlar veyahut da farklı görevler verdiğim kişiler şimdi farklı şekilde saldırı içindeler. Yahu sen bakansın. Atılan bir adımda Başbakanın onayı olmadan sen o adımı atabilir misin? Şimdi nasıl oluyor da o işleri 'Ben ben ben...' Ne ben'i yahu? Bir başbakan onay vermeyecek, sen kalkacaksın adım atacaksın. Bunu kime yutturuyorsun? Böyle kalkıp Youtube'larda topladığınız adımlarla netice almanız mümkün değil. Biz şuan takdir edecek insan arıyoruz. Kötü olacak her şeyi bize yıkma hesabı içinde olanların hesabını zaten milletim sorar. Bu milletin vicdanından her şey Allah'ın izniyle döner.

CHP'nin IMF iddialarıyla ilgili konuşan Erdoğan, “CHP’nin IMF sevdasının gerisinde ise Türkiye'yi geçmişteki siyasi ve ekonomik teslimiyet özlemi vardır. İktidara geldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borç vardı” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Sevgili vatandaşlarım, bu bunu 2013 Mayıs'a kadar ödedik ve o defteri kapattık. IMF Başkanına 'Siz bize siyasi noktada rol biçemezsiniz.' dedim. Bunu şuan bir parti kurmuş zat da bilir. Bu görüşmeyi Davos'ta yaptık. 'Siz sadece gelirsiniz borç-alacak ilişkilerimizi incelersiniz, bize siyasi rol biçemezsiniz.' dedim.

Eğer dürüstse, ahlâklıysa bunu kendisinin de itiraf etmesi gerekir. Ama onlar IMF'e böyle bir ifade kullanamazlar. Böyle bir duruş sergileyemezler. Şu anda bile biz IMF ile irtibatlarımızı sürdürmemiz gerekiyor, borç almamız gerek diyorlar.  IMF'nin bizden 5 milyar dolar istediğini kendisi çok iyi bilir. Biz güçlü olmasaydık onlar bizden bu borcu istemezdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU