Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Gökçek’i “terörizmin finansmanı” suçlamasıyla savcılığa verdi

Belediye teftiş kurulu, 17-25 Aralık’tan sonra Gökçek yönetiminin Kanaltürk, STV ve Bugün TV’ye reklam verdiğini saptayarak savcılığa başvurdu

Melih Gökçek, 1994-2017 yıllları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski belediye başkanı Melih Gökçek, eski genel sekreter Kamil Kılıç, eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile eski Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Uçar hakkınnda “terörün finansmanı” iddiasıyla şikayetçi oldu.

Dört isim aleyhindeki şikayet dilekçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Araştırma Bürosu’na verildi.

Savcılığa belediye teftiş kurulunun raporu da iletildi.

"FETÖ kanallarına kaynak aktarıldı"

Raporda, Atatürk Orman Çiftliği ve Tema Park tanıtım filmlerinin, hükümetin FETÖ ile mücadelede “milat” kabul ettiği 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Kanaltürk, Bugün, Samanyolu ve STV Haber televizyonlarında yayınlanmasının sağlandığı belirtilerek bu sayede FETÖ’ye kaynak aktarıldığı savunuldu.

Belediye, bu isimlerin “Suç örgütüne yardım etme”, “Terörizmin finansmanı” ve “Görevi Kötüye kullanma” suçlarını işlediğini öne sürdü.

Söz konusu televizyon kanallarına FETÖ’yle mücadele kapsamında önce el konulmuş kanallar bir süre sonra kapatılmıştı.

Suç duyurusu dilekçesinde söz konusu kanallar için “Fetullahçı Terör Örgütü’nün medya ayağı” denildi.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU