Ryan Babel emeklilik planları yapıyor: Ayda 100 bin ile 300 bin euro kazanabildiğin çok fazla iş yok

Galatasaray'dan Ajax'a kiralanan Ryan Babel, gelecek planlarını anlatarak, "Şu anda yaşadığım hayatı, emekli olduğumda da sürdürebilmek için bir çözüm bulmak zorundayım" değerlendirmesinde bulundu

Ryan Babel, Galatasaray'da 15 maçta 5 gol, Ajax'ta ise 7 müsabakada 1 gol ve 1 asist üretti / Fotoğraf: AA

Ara transfer döneminden Galatasaray'dan Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivise) ekiplerinden Ajax'a kiralık olarak gönderilen Ryan Babel, gelecek planlarıyla ve ticaret hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kariyeri boyunca kendisine her zaman "Nasıl bir iş kuracağım ki futboldan kazandığım para kadar kazanabileceğim" sorusunu sorduğunu dile getiren Babel, şöyle konuştu: 

Maalesef, ayda net 100 bin ile 300 bin euro arasında kazanabildiğin çok fazla iş yok. Şu anda yaşadığım hayatı, hayat kalitemi emekli olduğumda da sürdürebilmek için bir çözüm bulmak zorundayım. Geriye gitmek istemiyorum.

Emlak ve gayrimenkul söktöründe yatırımlar yaptığını belirten tecrübeli futbolcu, "Şu anda oteller batıyor, büyük alışveriş merkezleri batıyor, birçok sektörde problem var. Bu yüzden ailelerin birlikte yaşayabileceği yaşam alanları çok önemli. 2010’da Liverpool’dayken, 300 bin euro ödedim ve bir ev aldım. Ayda 1400 euro kira geliri var, çok da mantıklı bir yatırım olmadı. Çok gençtim ve saf bir düşüncem vardı, ‘Bankada 6 sıfırlı param var’ diye düşündüm. Şimdi, aylık 1400 euro için bu işe girer miyim? ‘Hayır, bankadaki sıfırlar büyüsün’ derim" değerlendirmesinde bulundu.

 

Ryan Babel - AA3.jpg
Ryan Babel, sezon başında Premier Lig ekiplerinden Fulham'dan transfer edilmişti / Fotoğraf: AA

 

"Para benim için çalışmalı"

Bugüne kadar 11 ev aldığını, daha sonra hesap yaptığını ve emekli olduğunda aynı hayatı sürdürmek için 40-50 daire alması gerektiği söyleyen Babel, şunları kaydetti: 

Açıkçası bu yüzden biraz hayal kırıklığı yaşadım ama gayrimenkul işine döndüm, ancak daha büyük düşünmeye başladım. Aileler için yaşam alanları işi de böyle çıktı. Amacım nakit akışını sağlamak. Paranın daha hızlı akmasını istiyorum, böylece aylık faturalarımı ödeyebileceğim. En büyük amacım, özgürlüğümü kazanmak. Para için çalışmak zorunda olmadığım bir ortam sağlamaya çalışıyorum. Paranın benim için çalışmasını istiyorum.

Galatasaray'ın sezon başında Fulham'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 15 Süper Lig maçında 5 gol attı.

Ara transfer döneminde Ajax'a kiralanan Babel, kırmızı-beyazlı formayla 7 kez sahaya çıkarken, 1 gol ve 1 asistlik katkı sundu.

Ryan Babel, koronavirüs salgını nedeniyle önce ertelenen Eredivise'ın daha sonra iptal edilmesiyle şampiyonluk sevinci yaşadı.

Babel daha önce Türkiye'de Kasımpaşa ve Beşiktaş'ta oynamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU