Dennis Rodman'dan Kuzey Kore tüyosu: Kim'in kız kardeşini televizyonda daha fazla görürseniz bilin ki ters giden bir şeyler var

Eski NBA yıldızı katıldığı bir televizyon programında dostu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuyla ilgili soruyu yanıtladı.

Dennis Rodman 2013'te ziyaret ettiği Kuzey Kore'de ülkenin lideri Kim Jong-un'la birlikte basketbol maçı izlemişti (Reuters)

ABD'li eski NBA yıldızı Dennis Rodman katıldığı bir televizyon programında dostu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuna ilişkin soruyu yanıtladı.

Kim nisan ayında haftalarca kameralardan uzak durmuş bu da Kuzey Kore liderinin sağlık durumunun kötüleştiği hatta öldüğü yönünde spekülasyonlara yol açmıştı.

Piers Morgan'ın "Good Morning Britain" programına katılan Chicago Bulls takımının eski oyuncusu Rodman, sunucunun "Onun sağlık durumunu biliyor musun?" sorusunu Kuzey Kore'de neye dikkat edilmesi gerektiği konusunda tüyo vererek yanıtladı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Rodman açıklamasında "Kuzey Kore ile iletişimim var, ama yine de şunu söyleyeceğim. (Kim'in) Kız kardeşini televizyonda ülkeyi yönetirken görürsen, bil ki ters giden bir şeyler var. Sana verebileceğimin hepsi bu" dedi.

58 yaşındaki Rodman 2013'te Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş ve Kim'le yakın dostluk kurduğunu açıklamıştı.

Kuzey Kore uzmanları kamusal etkinliklerde ve önemli resmi görüşmelerde abisine eşlik eden kız kardeşi Kim Yo-jong'un ülke liderinin aniden görevini yapamayacak duruma gelmesi halinde Kuzey Kore'yi yönetmeye başlayabileceğini tahmin ediyor.

Mayıs başında Rodman, New York Post'a yaptığı açıklamada da Kim Yo-jong'u överek şu ifadeleri kullanmıştı: "Kız kardeşi çok tatlı. Orada konuk olduğumda bana karşı çok cana yakındı."

Kim Yo-jong Kuzey Kore'de önemli siyasi kararların verildiği Devler İşleri Komisyonu'nun üyesi değil fakat iktidar partisinin merkez komitesi üyelerinden ve aynı zamanda İşçi Partisi'nin propaganda ve Ajitasyon bölümü başkan yardımcısı.

Kuzey Kore lideri kameralardan uzak durmayı sürdürüyor

Kuzey Kore medyası Kim Jong-un sağlığıyla ilgili dedikoduların önüne geçmek için onu 1 Mayıs'ta bir fabrikayı ziyaret ederken gösteren fotoğrafları yayımlamıştı.

Ancak Reuters'in haberine göre Kuzey Kore lideri son iki ayda toplamda 5 kez kameralar önünde boy gösterdi. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 27'ydi. 

Güney Koreli yetkililer Kim'in halkın önüne çıkmamasının nedeninin koronavirüs pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında olabileceği yorumunu yapıyor.

 

Independent Türkçe, Reuters, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU