Bilim Kurulu üyeleri uyardı: Üst komşuyla bile bayramlaşmayın, bu kadar emek boşa gitmesin

Ramazan Bayramı süresince getirilen sokağa çıkma yasağına ilişkin uyarılarda bulunan Bilim Kurulu üyeleri, bu bayramın telefon görüşmeleriyle geçirilmesi gerektiğini belirtti

Fotoğraf: Pixabay

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, bayram ziyaretleriyle ilgili uyarılarda bulundu.

Hürriyet'in haberine göre, vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, apartman içi ziyaretin bile yapılmamasını vurguladı

Eyüpoğlu şunları kaydetti:

Vatandaşlarımızın hiçbir şekilde ev ziyareti, ev oturmalarını önermiyoruz. Salgına karşı bugüne kadar aldığımız önlemler artık sonuç vermeye başladı. Bu 4 gün çok belirleyici olacak. Sokağa çıkma yasağı herkes için bağlayıcı bir durum, zor da bir durum. Bütün vatandaşlarımızın da emeği var. Komşu ziyareti bile bu bayramda hiç uygun değil, kesinlikle olmamalı. Bu kadar emek boşa gitmesin" şeklinde konuştu.

“Virüse karşı dijital bir bayram geçireceğiz”

Bayramda herkesin kurallara uyması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Levent Yamanel ise "Bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Bu kısıtlamanın sebeplerinden biri de insanların bayramı fırsat bilerek sosyal mesafe kuralını ihlal etmelerinin önüne geçmek” dedi.

Bu bayramda üst komşunun bile ziyaret edilmemesi gerektiğini belirten Yamanel, “Ziyaretçi de kabul etmiyoruz. Yan komşumuzu bile. Bayram tebriklerini bu kez dijital ortamlardan yapacağız. Virüse karşı dijital bir bayram geçireceğiz. Geleneksel kutlamamızı erteleyeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU