Denetimden geçen havalimanlarına "uçulabilir sertifikası" verilecek

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kovid-19 önlemleri kapsamında gerekli koşulları sağlayan havalimanlarına "uçulabilir sertifikası" vereceklerini açıkladı. Karaismailoğlu, dış hat uçuşları için muhatap ülkelerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti

Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık olarak havalimanlarına ilişkin sertifikasyon programı yaptıklarını açıkladı.

Havalimanlarının yeniden düzenleneceğini belirten ve, programın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun öngörüleri doğrultusunda hazırlandığını aktaran Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Normalleşme sürecinde havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' verilecek. Sertifikasyon programına yönelik genelge de hazırlanarak tüm havalimanlarına gönderildi. Genelge kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz tarafından bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına bakanlığımızca sertifika verilecek. Bu sertifika aynı zamanda muhatap ülke ve hava yollarıyla da paylaşılacak olup, havalimanlarımızda Kovid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı belgelenmiş olacak.

Hava yollarında alınacak önlemler hakkında bir genelgenin de hazırlık aşamasında olduğunu aktaran Karaismailoğlu, “Ayrıca bakanlığımızca havalimanlarına yapılan toplu taşıma işletmelerine ilişkin tedbirler de belirlenmiş ve uygulamaya geçmiştir. Diğer bakanlıklarımız tarafından alınan turizm tesislerine ilişkin sertifikalandırma faaliyetleri de sürdürülmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

 

thumbs_b_c_43457ff78ab6b766dbc3cc906eb2b39d.jpg
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu / Fotoğraf: AA

 

“Dış hat uçuşların başlaması planlanmaktadır" 

Karaismailoğlu, söz konusu düzenlemelerle ulaştırma ve konaklamaya ait tüm paydaşların gerekli tedbirleri almakta olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Bu sayede tüm salgın ihtimallerine karşı gereken tedbirleri bütüncül olarak alan ilk ülke Türkiye olacak. Ülkemizde bayramdan sonra başlaması planlanan iç hat uçuşların daha güvenli yapılması imkanı oluşturuldu. Dış hat uçuşlarla ilgili uluslararası kuruluşlar ve muhatap ülkelerle görüşmeler sürdürülmektedir. Bu görüşmeler sonucunda, dış hat uçuşlarının da emniyetli şekilde başlaması planlanmaktadır.

 

thumbs_b_c_18277f3e852618c0cc8db7fe019a6a2e.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Kovid-19'un etkisini azaltmak ve hava taşıma operasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla başka bir düzenleme daha yapıldığına belirten Karaismailoğlu, tehlikeli madde çözeltileri içeren el dezenfektanlarının ve virüslü kan örneklerinin taşınmasıyla ilgili tehlikeli madde yenileme eğitimlerinin geçerlilik sürelerine ilişkin genelge yayımlandığını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, bu genelgeyle azami 4 ay uzatılabilecek yenileme eğitimlerinin kapsamının belirlendiğini ve en geç 31 Ağustos'ta dolacak tüm sertifikaları kapsayacak şekilde bunların genişletilmesinin sağlandığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU