Hürriyet ve Sözcü gazeteleri 3 gün boyunca çıkmayacak

Ahmet Hakan: Tüm Türkiye’yi kapsayan sokağa çıkma yasağı uygulaması, bizim de yeni bir karar almamızı zorunlu kıldı

Fotoğraf: AA

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye'nin tamamında uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazetesinin 3 gün yayınlanmayacağını duyurdu. 

Hakan, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Yarından itibaren tüm Türkiye resmen kapanacak. Bu kapanmayla birlikte... Hürriyet’in okurlarına ulaşması neredeyse imkânsız hale gelmiş oldu. Kısmi sokağa çıkma yasaklarında da okurlarımıza Hürriyet’i ulaştırmanın önünde çeşitli zorluklar vardı. Biz buna rağmen Hürriyet’in yayınını sürdürdük. Ancak tüm Türkiye’yi kapsayan sokağa çıkma yasağı uygulaması, bizim de yeni bir karar almamızı zorunlu kıldı. Hürriyet üç gün yayınlanmayacak. Üç gün... Yani pazar, pazartesi ve salı günü...

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan da bugünkü yazısında gazetesinin 3 gün boyunca çıkmayacağını ifade ederek şu satırları yazdı:

Önümüzdeki dört günlük sokağa çıkma yasağı boyunca elde kalacak milyonlarca gazetenin zararını hiçbir basın kuruluşunun üstlenmesi mümkün değildir. Gazeteler arasında dün bir anlaşmaya varıldı: “Yasaklı dönemde baskıya üç gün ara verelim ve boşuna çıkmayalım.” Böyle bir uygulamaya çok uzun yıllardan bu yana ilk kez tanık oluyoruz. Evet sevgili okurlarım, önümüzdeki bayram boyunca satış olanağı olmayacağı için, hiçbir gazete çıkmayacak.

Ancak ben, bizim basın piyasasına güvenmem. Hele yandaşlarda parasal çıkarlar hep ön plandadır. Yani şu iki gün içerisinde birisi ortaya çıkıp “Kusura bakmayın beyler, ben bayramda da çıkacağım” derse pek
şaşırmam! Ancak bunu yapmak zor iştir… Aksi takdirde o gazetenin çok büyük parasal zararı göze alması gerekir ki, buna katlanmak patronları açısından epeyce zordur!

 

Hürriyet, Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU