Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Slimani: Türkiye'deki futbol değildi, başka bir şeydi

Geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen Islam Slimani, Ersun Yanal'ın göreve başlamasının ardından kenara çekildiklerini iddia ederek, "Kararlarının sportif olmadığı açıktı. Futbol anlamında konuşuyorsak, biz en iyileriydik" dedi

Islam Slimani / Fotoğraf: AA

2018-19 sezonunda Premier Lig ekibi Leicester City'den Fenerbahçe'ye kiralanan ve beklentilerin altında kalarak teknik direktör Ersun Yanal tarafından yedeğe çekilen Islam Slimani, Türkiye günleri ve vatandaşı Sofiane Feghouli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından Monaco ile sezona başlayan Slimani, yakaladığı başarılı performansın ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Fransa'da liglerin iptal edilmesinin kendisinde hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. Cezayirli yıldız şöyle konuştu: 

Çok sinirlendim ancak bu sıradışı bir durum, sağlık her şeyin üzerinde. Futboldan daha önemli şeyler de var. Bu sezonki performansımı insanlar yorumlasın, ben bir şey demek istemiyorum. Kariyerimin en iyi sezonlarından birini geçirdim. Bana inanan Leonardo Jardim'e büyük teşekkürlerimle, Monaco'da oynamaktan keyif aldım. Bir oyuncu için, kalitesine güvenen bir teknik adamla çalışmak çok önemli. Her şeyini vermeni sağlıyor. Beni özgür bıraktı ve ben de sahada eğlenmeye odaklandım.

Birçok insanın sarı-lacivertli ekipte başarısız olduğunu düşündüğünü kaydeden Slimani, "Bence başarısız bir deneyimden çok uzak. Tam tersine, geliştiren bir tecrübeydi. Türkiye'de, daha önce görmediğim şeyleri gördüm. Çok başka bir dünya. Türkiye'deki futbol değildi, başka bir şeydi. Sahne arkasında çok şey yaşanıyordu. Atmosfer sağlıklı değildi. Orada birçok şeye katlanmak zorundaydım" ifadelerini kullandı. 

 

Islam Slimani - AA2.jpg
Islam Slimani, Süper Lig'de Fenerbahçe ile 25 kez sahaya çıktı / Fotoğraf: AA

 

"Benzia ve bana niye böyle davrandıklarını anlamadık"

Sezon başında sürekli ilk 11'de maçlara başladığını ancak bir gecede her şeyin değiştiğini ileri süren Slimani, şu değerlendirmeyi yaptı:

Yeni bir teknik direktör geldi ve benimle Benzia'yı kenara çekti. 1 hafta sonra, ikimiz de kiralık oyuncu olduğumuz için idmanlara çıkamayacağımızı söylediler. Bunu aşamadık. O güne kadar, Benzia ve bana niye böyle davrandıklarını anlamadık. Kararlarının sportif olmadığı açıktı. Futbol anlamında konuşuyorsak, biz en iyileriydik.

"Feghouli hayatımın filme çekilmesi gerektiğini söylüyor"

Monaco'da kalıp kalmayacağının kendisine bağlı olmadığını ve sözleşmesinin 30 Haziran'da sona ereceğini hatırlatan Slimani, "Ben Monaco'da devam etmek isterim" dedi.

Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Sofiane Feghouli'nin kendisine "hayatını filme çek" tavsiyesi verdiğini kaydeden Cezayirli oyuncu, şunları aktardı:

8 yıl önce CRB'de oynarken, geldiğim noktayı görüyor. Cezayir'de futbolun zorluğunu biliyor. Benim hakkımda böyle bir şey söylemesi beni gururlandırdı. Birçok başka Cezayirli oyuncu da, filminin çekilmesini hak ediyor. Feghouli benim sahada hiçbir zaman kaçak oynamayacağımı bilen bir oyuncu. O bir asker, bir savaşçı. Milli Takım'da da her şeyini verdi. Uzun yıllar boyunca Feghouli gibi bir oyuncuyla oynamak benim için bir gurur.

 

Islam Slimani - AA.jpg
Cezayirli oyuncu, bu sezon Monaco ile çıktığı 18 lig maçında 9 gol ve 8 asistlik performans sergiledi / Fotoğraf: AA

 

Slimani son olarak, ilerleryen yıllarda otobiyografisini yazacağını ve kitapta kariyerinde yaşadığı zorlukları en ince ayrıntısına kadar anlatacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz sezon Leciester City'den Fenerbahçe'ye kiralık olarak transfer edilen Cezayirli oyuncu, sarı-lacivertli formayla 25 maçta forma giyerken takımına 5 gollük katkı sundu.

Sezonun bitmesinin ardından eski takımına dönen Slimani, bu kez Fransa ekibi Monaco'ya kiralandı.

Monaco'da beklentilerin üzerine çıkan ve gösterdiği performansla herkesi şaşkınlığa uğratan Slimani, kırmızı-beyazlı ekiple Ligue 1'de çıktığı 18 maçta 9 gol ve 7 asist üretti. 

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU