Netanyahu'dan Hamaney'e yanıt: İsrail'i yok olmakla tehdit eden her rejim benzer tehlikeyle karşılaşacak

İran’ın dini lideri Hamaney, "Siyonist rejimi yok etmek, Yahudileri yok etmek demek değildir" mesajını paylaşmıştı

Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Siyonist rejim yok olmalı" diyen İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in mesajlarına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

"Hamaney'in İsrail'i tamamen ortadan kaldırmaya yönelik tehditleri, Nazilerin Yahudi halkını ortadan kaldırma planını hatırlattı. (Hamaney'in) şunu bilmesi gerekiyor; İsrail'İ yok olmakla tehdit eden her rejim kendisini aynı tehlikede bulacaktır"

 

Hamaney ne demişti?

İran'ın dini lideri Hamaney, dün Dünya Kudüs Günü dolayısıyla paylaştığı tweette, İsrail rejiminin yok edilmesi gerektiği mesajını vermişti. Hamaney, şunları söylemişti:

"Siyonist rejimi ortadan kaldırmak Yahudileri ortadan kaldırmak anlamına gelmiyor. Biz Yahudilere karşı değiliz. Bu, empoze edilen rejimin ortadan kaldırılması ve Müslüman, Hristiyan ve Yahudi Filistinlilerin kendi hükümetlerini seçmeleri, Netanyahu gibi haydutları kovmaları anlamına geliyor. "İsrail'i ortadan kaldırmak" budur ve yaşanacaktır"

 

Hamaney, açıklamasının devamında "Siyonist rejime karşı çıkan ve onunla savaşan her ülkeyi veya herhangi bir grubu destekleyip yardım edeceğiz. Bunu söylemekten çekinmiyoruz" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU