Mısır, salgınla mücadeleye destek için memur maaşlarında kesinti yapacak

Memur maaşlarından yapılacak kesinti, salgından zarar gören kurum, şirket ve projelerde çalışanlara mali destek, sağlık sektörüne mali ve ayni yardım olarak kullanılacak

Fotoğraf: AFP

Mısır hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye maddi destek sağlamak için devlet memurlarının maaşlarında kesinti yapılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayından başlamak üzere, 12 ay boyunca memur maaşlarından yüzde 1, emeklilerden ise yüzde 0.5'lik kesintiye gidilecek.

Meclisin onayına da sunulacak olan tasarının, maaşları 2 bin Cüneyhten (125.7 dolar) düşük olan memurları kapsamayacağı ayrıca hükümete de, salgından zarar gören sektör çalışanlarını bu tasarıdan muaf tutma tutma yetkisi verdiği ifade edildi.

Memur maaşlarından yapılacak kesintinin, salgından zarar gören kurum, şirket ve projelerde çalışanlara mali destek, sağlık sektörüne mali ve ayni yardım ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından belirlenecek birey ve ailelere mali yardım sağlamak için tahsis edileceği vurgulandı.

Son açıklanan verilere göre, ülkede vaka sayısı 14 bin 229 olurken, 680 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU