İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanı Soylu hakkında suç duyurusu

Süleyman Soylu ve Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım hakkında yapılan suç duruyusunda "Yıldırım’ın yalnızca İmamoğlu’nun görev yaptığı döneme odaklanması" gerekçesi yer aldı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

İmamoğlu'nun suç duyurusu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin açılan 27 ayrı soruşturmanın ardından geldi.

İBB Başkanı'nın avukatı Kemal Polat, suç duyurusunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak gerçekleştirdi.

Polat, suç duyurusunda, ön incelemeyi yürüten müfettiş Arif Yıldırım'ın, yalnızca İmamoğlu'nun görev yaptığı döneme odaklandığını, maddi gerçekleri ortaya çıkarmak yerine müvekkilin soruşturulmasının sağlanmasını kendisine görev edindiğini belirtti.

Yıldırım'ın harcama ve ihale yetkilisi olmamasına rağmen müvekkilinin bu yetkilere sahip olduğu şeklinde rapor göstererek İmamoğlu'nu sorumlu gösterdiğini söyleyen Polat, Yıldırım'ın savunma için talep edilen bilgi ve belgeyi İmamoğlu ile paylaşmadığını ifad etti.

"Müvekkilim ifade vermiş gibi gösterildi"

Buna rağmen İmamoğlu'nun ifade vermiş gibi alıntılar yaparak sahte evrek düzenlediğini iddia eden Polat, şöyle devam etti:

"Yetki devrinde bulunduğu şeklinde bir beyanı olmadığı ve böyle bir yetki devri mümkün de olmadığı halde müvekkili hayali bir yetki devrine istinaden sorumlu göstermiş, yine görev süresi bittikten sonraki dönemde yapılan bir ihale nedeniyle müvekkili sorumlu göstermiştir"

"İzni veren Soylu sorumludur"

Dilekçede, İçişileri Bakanı Soylu hakkındaki suç duyurusu da şu ifadelerle yapıldı:

"T.C. İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu da T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi sayın Arif Yıldırım'ın yukarıda sayılan eylemlerine soruşturma izni vermiştir ve maddi gerçeğe aykırı, sahte içerikli raporda yer alan iddiaları soruşturma iznine bağlamış olması nedeniyle sorumludur."

Polat, suç duyurusu talebini de şu sözlerle özetledi:

"Yukarıda arz edilen durumlar ve incelemelerinizde ortaya çıkacak durumlar karşısında, şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasının sağlanması için haklarında kamu davası açılmasını müvekkilim adına vekâleten saygılarımla arz ve talep ederim."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU