“Benim listem hazır” ifadeleriyle tartışma yaratan Sevda Noyan şüpheli sıfatıyla basın savcısına ifade verdi

Canlı yayında “Bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız. Bizim sitede hala 3-5 var, benim listem hazır” diyen Noyan şüpheli sıfatıyla ifade verdi. İfadeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki Basın Suçları Soruşturma Bürosu aldı

Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Sevda Noyan ifade verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suç duyurusu sonrası hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatılan Noyan, şüpheli sıfatıyla avukatı refakatinde verdiği ifadenin ardından adliyeden ayrıldı.

“Benim listem hazır” demişti

Noyan, söz konusu TV programında darbe iddialarına ilişkin, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Birazcık şeye denk geldik, boş bulunduk. Bir de yanlış anlaşılmasın; doğru anlaşılsın, bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür yani. Onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda; maddi ve manevi olarak. Biz liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede yani. Onu söyleyeyim bir kere ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede böyle var 3-5, benim listem hazır açıkçası” demişti.

Program sunucusu Elönü bu sözler üzerine, “Ayak az kalır bence, dört ayaklarını denk alsınlar” dese de programdan sonra gelen tepkiler üzerine konuşmacıya müdahale etmesi gerektiğini ve yaratılan algıdan dolayı üzgün olduğunu söylemişti.
Ülke TV de konuyla ilgili bir özür metni yayınlamıştı.
 

Independent Türkçe, AA>

DAHA FAZLA HABER OKU