THY, bayram öncesi Suudi Arabistan’dan sefer düzenledi, biletler kısa sürede tükendi

THY, Suudi Arabistan’da kalan Türk vatandaşları için sefer düzenledi. Riyad Büyükelçiliği vatandaşları, “Uzun süre dönememe ihtimalini göz önünde bulundurmanız büyük önem arz etmektedir” diye uyardı. Bin 400 riyalden satılan biletler kısa sürede tükendi

Suudi Arabistan'dan nisan ayında getirilen Türk vatandaşları karantina sürelerini Erzurum'daki yurtlarda tamamlamıştı / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan’da kalan Türk vatandaşlarının Ramazan Bayramı’nı vatanlarında geçirebilmeleri için özel uçak seferleri düzenlendi.

Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, 22 Mayıs Cuma günü Türk Hava Yolları (THY) tarafından Cidde, Medine ve Riyad’dan özel uçak seferlerinin yapılacağı belirtildi.

Türk vatandaşlarını sınırlı kontenjan konusunda uyaran büyükelçilik açıklamasında “Uçak ve koltuk sayısı sınırlı olduğundan ilk başvuruların biletlemesi yapılacaktır” denildi.

Ücretin bin 400 Suudi Arabistan Riyal’i (yaklaşık 2 bin 500 TL) olduğu aktarılan açıklamada, THY’nin başvuru telefonları da yer aldı.

Bilet almak için Suudi Arabistan’dan çıkış için gerekli olan vize ve kefil onayı gibi koşulları taşıyanların başvurması istenen açıklamada vatandaşlar şu sözlerle uyarıldı:

Vatandaşlarımızın uzun süre dönememe ihtimalini göz önünde bulundurmaları büyük önem arz etmektedir

 

Açıkamanın ardından kısa sürede biletlerin tükendiği öğrenildi. Başvuru telefonlarına yoğunluktan dolayı uzun süre ulaşamayan Türk vatandaşları, bağlantı kurduklarında kontenjanların dolduğunu öğrendi.  

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU