Soyu tükenen Tazmanya kaplanının son görüntüsü ortaya çıktı

Son parça, 'thylacinus cynocephalus' türüne ait görüntü arşivine 21 saniye daha ekledi

Avustralya Ulusal Film ve Ses Arşivi'nin gün ışığına çıkan videosunda, genelde Tazmanya kaplanı olarak adlandırılan soyu tükenmiş thylacinus cynocephalus türünün bilinen son görüntüleri yer alıyor.

Tazmanya Harikalar Diyarı adlı gezi filminin parçası olarak 1935'te çekilen filmle, bu türe ait Aralık 1933'teki ikinci en yakın tarihli videonun çekimi arasında 12 aydan fazla bir zaman bulunuyor.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Arşiv, Tazmanya kaplanınına dair mevcut video sayısının bir düzineden az olduğunu ve tamamının Tazmanya Hobart Beaumaris Hayvanat Bahçesi ve İngiltere'deki Londra Hayvanat Bahçesi'nde çekildiğini belirtti.

Hayvana ait görüntülerin tamamı yaklaşık üç dakikalık siyah-beyaz görüntülerden oluşurken, gün ışığına çıkan görüntü Tazmanya kaplanı arşivlerine 21 saniye daha eklenmiş oldu.

Son Tazmanya kaplanı, yeniden ortaya çıkan görüntülerden sadece bir yıl sonra, 7 Eylül 1936'da kafeste öldü.

Avustralyalı arşiv yetkililerine göre, Beumaris Hayvanat Bahçesindeki gezi filmini sinemacı ve film gösterimi düzenleyicisi Sidney Cook'un kaydetti ancak filmi tamamlamadı.

Arşiv'in bu hafta paylaştığı görüntülerde kafesin içinde dolanan kaplan, hayvanın dikkatini çekmeye çalışan dışarıdaki hayvanat bahçesi bakıcısı Arthur Reid'le etkileşime giriyor.

Videodaki kimliği bilinmeyen anlatıcı, "Aynı zamanda şeytan gibi tehlikeli bir rakip olan kaplanın artık nadir bulunduğunu" söylüyor.

Kaplanın "medeniyetin ilerleyişi sebebiyle doğal yaşam alanını terk etmeye" zorlandığını söyleyen anlatıcı, "dünyada kafeste tutulan tek Tazmanya kaplanının" videodaki olduğunu öne sürüyor.

Arşiv, film çekimleri sonrasında kaplanın New York, Berlin ve dünyadaki diğer yerlerde sergilendiğini ifade etti.

Arşiv yetkilileri kaplanın renkli görüntüsünü veya yakalanan hayvanın ses kaydına ulaşmayı umuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU