Sinemanın en popüler kötüleri seçildi: Zirvedeki isim rakiplerine fark attı

Thanos, dünyanın en popüler kötüsü ünvanını açık ara farkla aldı

Marvel Sinematik Evreni’nin altyapısını 10 yıldır hazırladığı Thanos’la, 2018 yapımı Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) nihayet düzgün şekilde tanıştık.

Bu filme kadar karakter birkaç küçük rolde sıradan bir mor benizli uzay tiranı olarak resmediliyordu ve çok da büyük bir sorun teşkil etmiyordu. Öte yandan karakterin DC’nin Darkseid’ine benzerliği de dikkat çekiciydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dolayısıyla Thanos’un, Josh Brolin’in performansı ve akıllara durgunluk veren bilgisayarlı özel efektlerle son derece gerçekçi bir cani haline gelip Sonsuzluk Savaşı’nın baş karakteri olması biraz sürpriz olmuştu. Thanos o kadar karizmatik bir figürdü ki azımsanamayacak sayıda izleyeni evrendeki hayatın yarısına son vermenin harika bir fikir olduğuna ikna etti.

Şimdi yeni yayımlanan bir “en azılı 50 film canisi” listesinin zirvesine oturması, karakterin başarısı göz önüne alınınca çok da şaşırtıcı değil.

We Got This Covered'da yer alan habere göre Topp Casino Bonus’un yürüttüğü yeni bir çalışma, Rotten Tomatoes puanlarıyla Google ve Wikipedia’da aranma sayılarını birleştirerek sinemanın en kötülerini ortaya koydu. Tabii Thanos, en yakın rakibi Darth Vader’a fark atarak bu ölçümden toplam 81,05 puan aldı. 

İlk 5’i oluşturan karakterler 69,2 puanla Darth Wader, 66,57 puanla Joker, 49,96 puanla Lord Voldemort ve 48,45 puanla Kylo Ren oldu.

Ren’i sırasıyla kötü karakter listelerinin vazgeçilmez ismi Hannibal Lecter, Arnold Schwarzenegger’ın canlandırdığı Termitor, Star Wars’tan Palpatine ve Alien takip ediyor.

Listede aşağılara indikçe 10. sırada Shrek’ten Lord Farquaad, Disney kötüleri içinde en çok puanı alan Herkül’den (Hercules) Hades ve listenin sonunda Hayalet Avcıları’ndan (Ghostbusters) beklemeyeceğiniz bir isim, Slimer öne çıkıyor.

Tabii ki Thanos sonsuza dek listenin başında kalmayabilir. Karakterin hikayesi Marvel Sinematik Evreni’ne dahil, dolayısıyla popüleritesinin zamanla azalması muhtemel.

Diğer taraftan Joker (ve belki Darth Vader) gibi karakterler yeni filmlerde görünmeye devam edecek. Yine de, en azından şimdilik, Thanos rahat şekilde listenin başında oturuyor.
 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU