Fenerbahçe Bekolu Datome: Obradovic bizim Michael Jordan'ımız

Fenerbahçe Bekolu basketbolcu Luigi Datome, takımın başantrenörü Zeljko Obradovic ile 5 yıldır çok iyi bir birliktelikleri olduğunu ve onun öğrencisi olmanın güzel olduğunu söyledi

Luigi Datome, 2015-16'da transfer olduğu Fenerbahçe'de beşinci sezonunu geride bıraktı / Fotoğraf: AA

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko'nun İtalyan oyuncusu Luigi Datome, konuk olduğu bir programda takımla ve başantrenör Zeljko Obradovic ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin her zaman önemli bir seviyede kaldığını belirten Datome, takımdaki geleceğiyle ilgili ise şöyle konuştu:

Adım adım ilerleyeceğim. Sezon sonunda kulüple oturup, geleceğimi konuşmayı düşünüyorum. İstanbul'da kalırsam, çok mutlu olacağım ve başka bir takıma gitmem gerekirse, gideceğim.

 

obradovic.jpg
Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradobic / Fotoğraf: AA

 

"Obradovic bizim Michael Jordan'ımız"

Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic ile ilgili de açıklamalar yapan İtalyan oyuncu, Sırp çalıştırıcıyla beraber takımda yer almanın çok iyi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

Obradovic'in öğrencisi olmak güzel. Onun takımında olunca, nelerle karşılaşacağını biliyorsun. Bazen onu sinirlendirdiğim anlar oldu. O bizim Michael Jordan'ımız ve bu grubun lideri. 5 yıldır çok iyi bir birlikteliğimiz oldu.

 

Gigi Datome - AA.jpg
Gigi Datome, Fenerbahçe formasıyla EuroLeague'de 2015-2016 ve 2017-2018 sezonlarında ikincilik, 2016-17 sezonunda şampiyonluk yaşadı / Fotoğraf: AA

 

Gigi Datome, 2012-13 sezonunda Roma ile şampiyonluk elde etmesinin ardından Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Detroit Pistons'a transfer oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2015 yılında NBA'de Boston Celtics forması giymesinin ardından Avrupa'ya geri dönme kararı alan Luigi Datome, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı.

Yıldız basketbolcu sarı-lacivertli kulüple 2015-16, 2016-17 ve 2017-18 sezonları olmak üzere toplam üç kez Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu kazandı. 

Fenerbahçe Beko ile 2017'de Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonlardından olan EuroLeague'de şampiyonluk sevinci yaşadı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU