Marvel teorisi: Black Widow, Rusya’nın Avengers ekibini kuruyor

Black Widow filmi, Rusya’nın Avengers muadili Winter Guard’ın hikayeye dahil edilmesi için mükemmel bir fırsat

Black Widow, Rusya’nın kendi Avengers versiyonunun kuruluşuna zemin hazırlayabilir. Hayranları, Scarlett Johansson 2010’da Iron Man’de seride ilk kez görücüye çıktığından beri bu filmi bekliyor ama mevcut zamanlama biraz tuhaf görünüyor. 

Marvel Stüdyolarının, Black Widow için seçtiği vizyon tarihinin doğru zamanlama olup olmadığı hala belirgin şekilde muğlak.

Neticede Natasha Romanoff’un Avengers: Endgame’de evreni Thanos’tan kurtarmak için kendini feda etmesinin üzerinden henüz kısa bir süre geçti ve bu film karakterin ölümünden önceki bir zamana geri gidiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'ta yer alan habere göre filme ilişkin ipuçlarından biri, Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Evresinin evreni beklenmedik ve olağandışı şekillerde genişletmeye odaklanmasında yatıyor olabilir.

4. Evre, Marvel Sinematik Evreni’ne tamamen yeni uzaylı ırkları, Eternal’ları dahil edecek; Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’de Mandarinli’nin ardındaki gerçeği açığa çıkaracak; Yeni Asgard ve Wakanda’nın Endgame sonrası dünyayla nasıl ilişkileneceğini ortaya koyacak.

Dolayısıyla Black Widow’un benzer bir amacı olması ihtimal dahilinde, tek istisna, Rusya’ya odaklanması.

Çizgi romanlarda Avengers’ın ortaya çıkışı, Dünya’daki her ulusun kendi süper-asker ekibini oluşturmak için ivedi bir çabaya girerek bir nevi süper-insan silahlanma yarışının önünü açmasıyla olmuştu.

Rekabet özellikle ABD ile Rusya arasında çetindi. Zira daha sonradan ortaya çıkan Winter Guard (Kış Muhafızları) diye bilinen ekip Jason Aaron’ın devam eden Avengers çalışmasında önemli rol oynadı.

Bunu destekler şekilde, Winter Guard’la ilişkili birkaç karakterin Black Widow’da yer alacağı şimdiden doğrulandı.

Red Guardian

red guardian.jpg
(Disney/Marvel)

 

Winter Guard’ın ilk ve başlıca üyesi Red Guardian (Kızıl Muhafız). Çizgi romanlarda Alexei Shostakov, kendisini Kaptan Amerika’nın Rus muadiline dönüştüren sıkı bir eğitim sürecine girmek için kendini ölmüş gibi göstermeye ikna edilmiş bir Rus kozmonot ve ulusal kahramandı. Karşılaşmada bir dizi Avenger’ı dize getirmeyi başarmış ama kalkanlı Avenger’ı yenememişti. Özünde onurlu bir adam olduğundan Sovyet efendilerinin Kaptan Amerika’yı öldürmesine izin vermemiş ve kendini feda ederek Steve Rogers’ın hayatını kurtarmıştı.

Red Guardian’ın Marvel Sinematik Evreni versiyonu anlaşıldığı üzere epey değiştirilmiş. Karakteri canlandıran Stranger Things oyuncusu David Harbour’a göre karakter aynı İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’da (Captain America: The First Avenger) Steve Rogers’ın II. Dünya Savaşı yıllarında ABD’nin birliğini sağlamak için oynadığı rol gibi, Rusya’yı birleştirecek güç olarak ortaya çıktı.

TheWrap’e verdiği röportajda Harbour, “Bana göre Red Guardian’ın en önemli özelliği kendi zamanında Rusya’nın Kaptan Amerika’sı olması” demişti.

Marvel Sinematik Evreni’nin Red Guardian’ının yolunun Kaptan Amerika’yla kesişip kesişmediği bilinmese de Red Room’a yakın yerlerde çalıştı ve Black Widow’u kızı gibi sahipleniyor (çizgi romanda karakterin eşiydi). Anlaşıldığı üzere Red Guardian neticede Rusya’ya ihanet etmiş kabul edildi ve hapsedildi; Black Widow’un fragmanları da Natasha’nın karakteri bir nevi gelişmiş hapishane tesisinden kurtarmak için başlatılan bir görevin başında olduğunu gösteriyor.

Yelena Belova’nın canlandırdığı Black Widow, Winter Guard’ın bir parçası olabilir

Black-Widow-Yelena-treatment.jpg
(Disney/Marvel)

 

Yelena Belova ikinci Black Widow, Marvel Sinematik Evreni’nde karakteri Florence Pugh canlandırıyor.

Çizgi romanda Yelena, Natasha’nın öldüğü sanıldığında kendini öncülünün anısına adamış ve Black Widow kostümünü devralmıştı.

Fragmanlar, filmin kapanış bölümünün sonu gibi görünen bir sahnede bir tür deneysel sürece sokulmak üzere bir masaya bağlı olarak görülen Yelena’ya dair üstü kapalı bir ipucu veriyor.

Ama Pugh, Marvel Sinematik Evreni’nin karakterle ilgili farklı bir yaklaşım benimsediği fikrinde ısrarcı. Çizgi roman olay örgüsünde Yelena, başkalarının güçlerini taklit edebilen güçlü bir varlığa, bir Super-Adaptoid’e dönüştürülmüştü.

Söz konusu sahnedeki kurulum bunun öncesindeki süreci başlatıyor olabilir hatta Yelena’nın giysilerinin hafif yanmış olması göz önüne alındığında bu plan jenerik sonrası kesitinden de olabilir.

Çizgi romanlarda Yelena’nın Avengers’ın Rus muadilleriyle güçlü bağları yok ama Jason Aaron’ın çalışması, ekibin başına Red Room’un bir başka mezununun, Red Widow’un geçişini de işledi. Marvel, Yelena Belova’nın Black Widow’uyla bu karakteri birleştirmiş de olabilir.

Ursa Major

usra major.jpg
(Marvel)

 

Diğer yandan Black Widow’un Ursa Major’ı da seriye dahil edeceğiyle ilgili söylentiler çıktı. 

Bunlar aslen dünyanın en uzun boylu vücut geliştiricisi Olivier Richters, Marvel’ın kendisine filmde bir rol verdiğini duyurduğunda ortaya çıktı

 “Marvel bir nevi nihai hedefimdi” şeklindeki değerlendirmesini heyecanla paylaşan Richters sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Belki birkaç yıla kapılarını çalarım diyordum, önce biraz daha deneyim biriktirir, onlara neler yapabileceğimi gösterirdim diye düşünüyordum. Şimdiyse özgeçmişimin ilk basamağında Marvel yer alıyor.

Richters’ın çok spesifik bir rol için işe alındığı, makul bir çıkarım olacaktır. Diğer yandan 2,18 metre boyundaki Hollandalı deve uyacak başka çok fazla Marvel karakteri de bulunmuyor.

Özellikle Rusya kökenli karakterlere bakıldığında Ursa Major tek uygun karakter gibi görünüyor. Karakter çizgi romanlarda dev bir ayıya dönüşme yeteneğine doğuştan sahip bir mutant.

Rus hükümeti güçlerinden çok etkileniyor ve yüksek teknolojik bir tesiste üzerinde deneyler yapıyor. Laboratuvarın ana hatları 1992 tarihli tek seferlik sayı Soviet Super Soldiers’da görülüyor. Black Widow’daki tasarımın buradakiyle benzerliği göze çarpıyor.

Crimson Dynamo da evrene rahatlıkla dahil edilebilir

crimson.jpg
(Marvel)

 

Marvel, Rusya’nın Iron Man’e cevabı Crimson Dynamo’yu (Kızıl Dinamo) çoktan üstü kapalı şekilde evrene dahil etti.

Iron Man 2’de Tony Stark, Iron Man teknolojisinden korkmak için geçerli bir sebep olmadığının çünkü dünyadaki diğer güçlü ülkelerin ona benzer herhangi bir işi kusursuz şekilde geliştirebilmekten 5-10 yıl geride olduklarının altını çiziyor.

Iron Man 2’nin 2010 veya 2011’de geçtiğinin baz alınıp alınamayacağı net değil ama açıkçası bu çok da önemli değil.

Avengers: Endgame’in 5 yıllık sıçramasının ve Örümcek Adam: Evden Uzakta’daki (Spider-Man: Far From Home) olayların ardından Marvel Sinematik Evreni’nin şimdiki zamanı yaklaşık olarak 2024 yılı.

Bu da Rusya’nın Crimson Dynamo’nun zırhını kusursuz hale getirmek için epey vakit bulduğu anlamına geliyor.

Dahası, Scarlett Johansson’ın karakterinin baskın düzenlediği laboratuvar tesisi gerçekten de Rusya’nın süper asker projesine cevabıysa, zırh Black Widow’da izleyici karşısına çıkabilir.

Hasbro’nun Marvel Legends aksiyon figürü serisinin Black Widow ayağında devasa bir Crimson Dynamo figürünün yer aldığına dikkat etmekte fayda var. Tasarımıysa çizgi romanlarda şimdiye kadar görülmemiş bir tasarım ve Marvel Sinematik Evreni’ndekine daha uygun olma ihtimali var.

Aslında Marvel’ın evrene Winter Guard’ı dahil etmesinin ne kadar kolay olduğu göze çarpıyor.

Tabii Black Widow, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nın (Captain America: Civil War) sonrasında geçiyor, bu da dünyanın süper-insanlarını Sokovia Mutabakatı hükümlerine göre kayıt altına almayı kabul ettiği anlamına geliyor.

Bazı hükümetlerin gizli kayıtlar tutup kendi Avengers muadillerini geliştirmek için deneyler yaparak Mutabakat’ı ihlal ettiğini öğrenmek Black Widow’u izleyecekler için sürpriz olmayacaktır. Öyle görünüyor ki Winter Guard’ın evrene dahil edilmesinin aslında tam zamanı.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU