Spor camiası 19 Mayıs'ı kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, TFF, TBF, TVF'nin yanı sıra birçok spor kulübü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının ve milli mücadelenin başlatılmasının 101. yılı vesilesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu ve spor kulüpleri, sosyal medyadan kutlama mesajı paylaştı.

Bakan Kasapoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

19 Mayıs, Türk Milletinin istiklâle giden yoldaki ilk adımı, milli mücadelemizin ön sözüdür. Bu mücadelenin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, hürmetle yâd ediyorum. Gençlerimizin ve milletimizin bayramı kutlu olsun.

 

 

TFF'nin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Bize bu eşsiz vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz" denildi.

 

 

TBF, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Türk genci istediğinde her şeyi başarabilecek güce sahiptir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun.

 

 

TVF, sosyal medya hesabından sporcuların görüntülerinin yer aldığı videoyu, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun" notuyla yayınladı.

 

 

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Kulübü, Twitter hesabından hazırladığı özel videoyu, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, milli mücadelenin ve Cumhuriyetimizin ilk adımlarının atıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" yorumuyla paylaştı.

 

 

Fenerbahçe'nin Twitter hesabından paylaşılan mesaj şöyle:

Milli mücadelenin başladığı günde, sonsuza dek ilkelerinin peşinde, açtığın yolda feneriz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

 

 

Galatasaray Kulübü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla şu mesajı paylaştı:

101 yıl önce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle temellerini attığı Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak; hiç vazgeçmeden yüksek ideallere yürüyeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

 

 

Spor kulüplerinin paylaşımları şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU