Yüzyılın Rotası: CHP’li belediye başkanları 19 Mayıs için kamera karşısına geçti, Gençliğe Hitabe’yi okudu

16-19 Mayıs 1919 tarihlerinde Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a Bandırma Vapuru ile gerçekleştirdiği yolculuğu 101 yıl sonra dijital ortamda yeniden canlandırıldı

CHP'li Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Yılmaz Büyükerşen, Özlem Çerçioğlu ve Zeydan Karalar’ın da aralarında bulunduğu 22 belediye başkanı, “Yüzyılın Rotası” projesi için kamera karşısına geçti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi iş birliğinde hazırlanan #YüzyılınRotası Dijital Kutlama Programı, Bandırma Vapuru’nun tarihi yolculuğunu harita üzerinde gerçek zamanlı açılan videolarla anlatıyor.

www.yuzyilinrotasi.com sitesinde 16 Mayıs’ta sanal rota üzerinde İstanbul’dan hareket etmeye başlayan temsili Bandırma Vapuru ile Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının gerçekleştirdiği bağımsızlık yolculuğunu anlatan çok sayıda bilgilendirici video içerik sunuluyor.

Bu etkinlik kapsamında Türkiye’nin farklı kentlerini yöneten belediye başkanları hep beraber kamera karşısına geçerek 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümüne özel bir video hazırladı.

Başkanların Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuduğu özel video, 19 Mayıs’ta YüzyılınRotası internet sitesinde yayınlandı.

Videoda bulunan belediye başkanları şöyle:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci.

İnternet sitesinde proje ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

#YüzyılınRotası, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu’nun bağımsızlık umudunu yüklenen Bandırma Vapuru’nun İstanbul’dan Samsun’a gerçekleştirdiği kurtuluş yolculuğunu anlatıyor.

16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkan 76 vatanseverin 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşana dek yaşadıklarını 101 yıl sonra #YüzyılınRotası bir kez daha hatırlatıyor.

Harita üzerinde gerçek zamanlı olarak açılan ikonlara tıklayarak 1919’da yaşananları anlatılar, söyleşiler ve dinletiler eşliğinde adım adım takip edebilirsiniz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU