Nijerya’da sokağa çıkma yasağı uzatıldı, yasağı ihlal eden yaklaşık 2 bin kişi gözaltına alındı

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, yeni tip koronavirüs önlemleri sert uygulanıyor. Ülkede sokağa çıkma yasağı 3 bölgede 2 hafta daha uzatılırken çok sayıda kişiye ise gözaltı işlemi yapıldı

Nijerya'da Kovid-19 yasaklarını ihlal eden 1872 kişi gözaltına alındı / Fotoğraf: Reuters

Nijerya Hükümet Sekreteri ve Koronavirüsle Mücadele Başkanı Boss Mustapha, yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin onayıyla başkent Abuja, Lagos ve Ogun eyaletlerindeki kısmi sokağı çıkma yasağının bugünden itibaren 1 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu süre zarfında eyaletler arası seyahatlerin de yasaklandığını kaydeden Mustapha, okulların kapalı kalacağını ve toplu etkinlik yasağının devam edeceğini belirtti.

Mustapha, Kano eyaletinde ise gizemli hastalık nedeniyle uygulanan genel sokağa çıkma yasağının 2 hafta daha uzatıldığını söyledi.

Yasağı ihlal bin 872 kişi gözaltına alındı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında son iki haftada uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal eden bin 872 kişi gözaltına alındı.

Lagos Eyaleti Polis Sözcüsü Bala Elkana, basına yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların bin 833'ünün mahkemeye sevk edildiğini, bu süre zarfında 20 toplu taşıma aracı ile 750 motosikletin trafikten men edildiğini bildirdi.

Nijerya'da şimdiye kadar 6 bin 959 koronavirüs vakası görülürken, 182 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU