Max Kruse'den "sosyal mesafe" eleştirisi: Maç boyu temas halindesin ama gol sevincinde kaçınıyorsun

Fenerbahçe'nin Alman futbolcusu Max Kruse, Bundesliga'nın yeniden başlamasının toplum sağlığına olumlu katkı verdiğini söyledi

Max Kruse / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Alman yıldızı Max Kruse, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 16 Mart'ta ertelenmesinin ardından geçtiğimiz cumartesi günü yeniden başlayan Bundesliga ve Fenerbahçe'deki durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Almanya'da ZDF'ye röportaj veren yıldız oyuncu, Bundesliga'nın yeniden başlamasını değerlendirerek seyircisiz maçları "sıkıcı" olarak nitelendirdi. Kruse ayrıca, boş stadyumların futbolla ilişkisi olmadığını belirterek, seyircisiz maçların sahadaki oyuncuya itici bir güç vermediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bundesliga'nın yeniden başlamasının toplumun ruhsal durumuna olumlu katkı verdiğini de dile getiren Max Kruse, buna rağmen futbolun seyircilerle var olduğunu sözlerine ekledi.

Futbol maçlarındaki sosyal mesafe kriterini de eleştiren Alman futbolcu, şu ifadeleri kullandı: 

Maç boyunca takım arkadaşlarınla ve rakip futbolcularla temas halindesin ancak gol sevincinde temastan kaçınıyorsun. Buna anlam veremiyorum.

"Fenerbahçe'deki durumum karışık"

Sezon başında Werder Bremen'den transfer olduğu Fenerbahçe'deki durumuna da değinen Kruse, "Koronavirüs salgını nedeniyle durumum şu an için karışık" dedi. 

Süper Lig'de bu sezon 20 maçta sarı-lacivertli formayı giyen Max Kruse, 7 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU