Brezilya’nın en büyük şehrinde sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

Şehrin belediye başkanı, hastanelerin kapasitesini rahatlatmak için daha sıkı karantina tedbirleri gerektiğini söylüyor

Koronavirüs salgınına rağmen Sao Paulo halkı şehir merkezinde toplanmayı sürdürdü, 16 Mart 2020 (Reuters)

Brezilya'nın en kalabalık şehri São Paulo'daki hastanelerin doluluk oranı koronavirüs salgını yüzünden yüzde 90'a ulaştı.

Belediye Başkanı Bruno Covas, 12 milyon kişinin yaşadığı kentin sağlık sisteminin “çöküşün eşiğinde olduğunu” söyledi. Devlet hastanelerinin doluluk oranıyla ilgili konuşan Covas, böyle devam ederse iki hafta içinde hastanelerde yer kalmayacağını aktardı.

São Paulo, ülkenin salgından en kötü etkilenen bölgelerinden biri oldu. Eyalet çapındaki ölüm oranının yaklaşık 3 bin olduğu tahmin ediliyor.

BBC’nin haberine göre Covas, tecrit önlemlerini küçümseyen kişilerin insanların hayatlarıyla adeta “Rus ruleti” oynadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye başkanı, hastanelerin tamamen dolmaması için salgının hızını yavaşlatmak gerektiğini ve bu yüzden de daha sıkı karantina tedbirlerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre eyalette iki ay önce kısıtlayıcı tedbirler uygulanmaya başlamış; işletmeler, okullar ve kamusal alanlar kapatılarak “evde kal” çağrıları yapılmıştı.

Öte yandan kuralları ihlal edenlere para cezası uygulanmadığı bildirildi. Son günlerde hayata geçen maske takma zorunluluğuna uymadığı görülen São Paulo sakinleri ise hafta sonlarını genellikle plajlarda geçiriyor.

Independent Türkçe, BBC, Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU