“Türkçülük-Kürtçülük yapmak haramdır” dediği için sosyal medya "lincine" maruz kalan Karataş: Aramıza giren sosyal medya farelerine izin vermeyin!

Türkçülüğü "ırkçılık" olarak nitelediği için eleştiri yağmuruna tutulan Mustafa Karataş, “İslamda ırkçılık, kafatasçılık haramdır. 'Türklüğümüze hamdederiz' dedim. Bunu anlamayan muannit Türkçü geçinenlerden ben daha fazla Türkçüyüm" ifadelerini kullandı

Kanal 7’de yayımlanan “İftar Saati” programında “Türkçülük ve Kürtçülük yapmak haramdır” diyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, sosyal medya lincine maruz kaldı.

Programda bölücülüğe karşı bir konuşma yapan İlahiyatçı Karataş, "Türkçülüğün de Kürtçülük gibi bölücülük olduğunu" söyleyerek yapılan fitnelere aldanılmaması gerektiğin söyledi.

Bunun üzerine kendini milliyetçi dile niteleyen bazı kişiler Karataş'a tepki gösterdi. 

"'Türklüğümüze hamdederiz' dedim"

Sosyal medya hesaplarındaki tepkilerin ardından paylaşımda bulunan Karataş, “Allah’ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden muhafaza eyle! İslamda Irkçılık, kafatasçılığı haramdır" dedi.

"Türklüğümüze hamdederiz" dediğini ifade eden Karataş, "Bunu anlamayan muannit Türkçü geçinenlerden ben daha fazla Türkçüyüm ve daha fazla Türk milletini seviyorum. Sözlerim ve inancım budur. Milliyetçi arkadaşlarıma sesleniyorum. Yıllardır Türk soydaşlarım için her duamda dua ederim. Son yıllarda Doğu Türkistanı duamdan hiç eksik etmedim. Doğu Türkistan ve Özbek gelinim var. Onların davalarının destekçisiyim. Aramıza giren sosyal medya farelerine fırsat vermeyin" ifadelerini kullandı.

 

Ne olmuştu?

İlahiyatçı Mustafa Karataş, iftar programında "Aramızda baktılar, baktılar, biz bu aziz milletin neresinden girebiliriz? Neresinden fitne çıkarabiliriz? Nereyi kırabiliriz? Bölücülüğü, hainliği ortaya attılar. Kürtçülük, Türkçülük, bir takım fitneyi önce fikir olarak sokturar, sonra da kulaklarına fısıldadılar, dediler ki: Onlar sizi ezdi, hakkınızı vermedi. Bunlar size ihanet edecek, aranızı açacak. Daha dün Çanakkale'de sırt sırta, gavura karşı iman kardeşi olan, 500 sene, bin senelik, biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle.. Şimdi Kürtçülük yapmaya başladık, Türkçülük yapmaya başladık. Çerkezcilik yapmaya başladık. Bu oyunu göremeyecek kadar basit miyiz? Bu oyunu göremeyecek kadar şuursuz muyuz? Bu haramdır, haram. Fitne çıkarmak haramdır. Bölücük haramdır. Milleti birbirine düşürmek, ırkçılık yapmak haramdır. Ne Kürt'ün Türk'e üstünlüğü vardır ne Türk'ün Kürt'e üstünlüğü vardır. Müslümansa kardeşimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler nedeniyle bazı kesimler Prof. Dr. Mustafa Karataş'a tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU